Alleen met mijn twee kinderen naar camping de Paal..

door Geertje Tol
(Hellevoetsluis)

Ik was al een paar keer eerder alleen met mijn twee kinderen op vakantie geweest, maar eigenlijk altijd stiekem best blij dat ik weer thuis was.

Sinds ongeveer drie jaar nu ben ik gescheiden. Mijn kinderen zijn nu 6 en 8 jaar oud. Mijn oudste een prachtige gevoelige meid en de jongste een heerlijke jongen. Omdat afgelopen zomer waarschijnlijk voorlopig de laatste vakantie zal zijn die ik met ze zal doen, wilde ik er het beste van maken. Zoveel mogelijk aandacht voor ze. Maar als alleenstaande ouder moet je toch echt in je eentje boodschappen doen, koken, opruimen, kinderen douchen, enz.

Dus...soms moeten ze zich zelf vermaken. En hoe.... Ik moet toegeven, ik had de beste plek van heel de camping denk ik. Een back-to-basic huisje aan de rand vd camping. Een enorme zandvlakte met speeltoestellen voor de deur. Douche gelegenheid op 2 min lopen. Wel een wc in het huisje gelukkig. Geen vaatwasser. Geen wasmachine. Geen vriezer voor ijsjes...

Maar jeetje. Voor het eerst in jaren vond ik het zo jammer dat de vakantie voorbij was. Ze hebben zich zo vermaakt. En eigenlijk niet eens met het animatieteam. Maar gewoon spelen in het zand. Zwemmen om de dag in het kinderzwembad. Buiten op het grasveld voor het huisje. Een supergave sing a long musical voor de deur. Honderden mensen, kinderen en volwassenen aan het genieten.

Ik met tranen in mijn ogen terwijl ik in mijn armen mijn twee kinderen had. Kinderen van gescheiden ouders. Kinderen die aankomende zomer niet meer op vakantie kunnen met hun moeder. En gelukkig niet door een ernstige ziekte. Maar gewoon omdat ik het niet kan betalen. Geen werk meer. Niet flexibel genoeg als gescheiden moeder.

Maar deze vakantie, waar mijn jongste toevallig vandaag nog naar vroeg, omdat ie zo graag weer op vakantie wil naar de camping.

Deze vakantie....zal ik echt nooit meer vergeten.

Reacties op Alleen met mijn twee kinderen naar camping de Paal..

Gemiddelde beoordeling starstarstarstarstar

Klik hier om een reactie te geven

Dec 06, 2016
Beoordeling
starstarstarstarstar
Bedankt voor het meedoen
door: Sabine

Hoi Geertje,

Bedankt voor het meedoen en je leuke verhaal. Helaas is de keuze op iemand anders gevallen. Maar bedankt voor de moeite om een verhaal voor Vakantie met Kinderen te schrijven.

Groetjes, Sabine

Nov 28, 2016
Beoordeling
starstarstarstarstar
Bedankt voor je mooie verhaal!
door: Sabine

Hoi Geertje,

Bedankt voor je mooie verhaal over de camping en het meedoen aan de wedstrijd om voor Vakantie met Kinderen naar 'd Olde Kamp te gaan.

Binnen twee weken maak ik de winnaar bekend.

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Blogger gezocht te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)