Wild kijken en avonturen beleven bij Wildpark Ferleiten

Middenin National Park Hohe Tauern, aan de voet van de Grossglockner, vind je Wild- en Belevenispark Ferleiten. Alleen al vanwege zijn spectaculaire ligging is dit park een bezoek méér dan waard.

Leuk doorkijkje in Wildpark Ferleiten!

Het Nationaal Park Hohe Tauern is het thuis van vele diersoorten, maar bezoekers zullen ze niet gauw in het wild tegenkomen. Daarom is een bezoek aan dit wildpark een uitkomst. Hier zie je de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.

Genieten van de mooie uitzichten in Wildpark Ferleiten

Een rondwandeling door het hele park duurt circa anderhalf uur. In totaal leven er zo’n 200 dieren. Volg de wandelroute en je weet zeker, dat je niets mist. Uiteraard dien je op de wandelpaden te blijven. Deze zijn overigens kinderwagen- en rolstoelvriendelijk.

Behalve wilde dieren, zoals beren, wolven, lynxen en roofvogels, vind je hier ook boerderijdieren, te weten pony’s, geitjes, schapen en ezels. Voer is verkrijgbaar op het park. Sommige dieren mogen ook geborsteld worden, zoals de pony’s en de geitjes. 

Ben je uitgekeken in het Wildpark? Pal ernaast ligt het bijbehorende Belevenispark. Of beter gezegd: een hele grote speeltuin, met meer dan veertig speeltoestellen en kleine attracties. Een walhalla voor jonge kinderen. Mijn jongens vonden het geweldig!

In Wildpark Ferleiten vind je zowel boerderijdieren als wilde dieren
In Wildpark Ferleiten vind je zowel wilde dieren als boerderijdieren

De gewone speeltoestellen zijn gratis. De kleine attracties, die op elektriciteit gaan, kosten een euro. En een klein aantal vijftig cent. Er staan diverse wisselautomaten op het park.

Bij de kiosken voor drankjes, ijsjes en snacks kun je overigens ook alleen maar met contant geld betalen. Neem dus voldoende cash geld mee. Verder zit er een restaurant, precies tussen het Wildpark en het Belevenispark in. Hier kun je gewoon pinnen.

Door de ligging tussen de bergen kan het hier, zéker aan het begin en het eind van de dag, een stuk koeler zijn. Houd hier dus rekening mee met je kledingkeuze! Werk in laagjes of neem een vest mee.

Veel plezier in de kleine attracties!
Splash.....dít is gaaf!

Overtuigd?!

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in het mooie Salzburgerland? Lees dan verder op onze pagina Salzburgerland met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Dit uitstapje is inclusief in de Salzburgerland Card, die je bij een verblijf van een week of langer gratis erbij krijgt.

Cindy was in het Salzburgerland op uitnodiging van het Salzburgerland State Board of Tourism. Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in het Salzburgerland? Die lees je hier!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!