Villa Ariège, luxe vakantiehuis op vakantiepark bij de Pyreneeën

Bij de Franse Pyreneeën ligt het kleinschalige vakantiepark Château Cazalères. Hier maakten Henny en Rob hun vakantiehuis geschikt voor jonge gezinnen.

Vakantiepark Château Cazalères

Ariège is de naam van een departement in het uiterste zuiden van Frankrijk. Het behoorde voorheen tot de regio Midi-Pyrénées, dat tegenwoordig is opgegaan in de regio Occitanië.

In dit mooie departement aan de voet van de Pyreneeën ligt het kleinschalige vakantiepark Château Cazalères.

Op dit park, dat op zichzelf al kindvriendelijk is, hebben Henny en Rob Engels hun villa extra geschikt gemaakt voor jonge kinderen. Zij nodigen jullie van harte uit om hier vakantie te komen vieren.

Rob en Henny in Frankrijk

Henny en Rob Engels

In het jaar 2000 besloten Henny en Rob Engels met hun 3 dochters naar Frankrijk te verhuizen. Op zoek naar een vrijer en gezonder leven.

Zij runden 14 jaar lang een camping in de Allier, en daarna La Perle du Lot met 2 gites en 2 luxe chambre d'hotes. Vooral ingericht voor jonge ouders en hun kroost.

Nu ze zelf kleinkinderen hebben zijn ze verhuisd naar de Ariège. Ook hier ontvangen zij graag jonge gezinnen met als motto: “Vakantie moet je Vieren”.

Het vakantiepark Château Cazalères

Het kinderbad van vakantiepark Château Cazalères

De naam zegt het al: het vakantiepark ligt rond een kasteel. Geen kasteel uit de Middeleeuwen overigens, het is begin 20e eeuw gebouwd.

Tegenwoordig fungeert het mooie gebouw als receptie van het vakantiepark, en ook het restaurant is er in gevestigd. Een mooi, intiem vakantiepark. Op het grote oppervlak staan 138 huizen, ieder met eigen tuin.

Het vakantiepark rond het kasteel is heel kindvriendelijk ingericht. Met 2 grote zwembaden plus een peuterbad. En met heel veel ruimte om te spelen.

Ook zijn er 2 all weather tennisbanen, meerdere jeu de boules banen, midgetgolf, trampoline, een speeltuin, tafeltennistafels, mountainbike verhuur, volleybal.

Het vakantiepark wordt door Nederlanders beheerd, en ook de animatie is Nederlandstalig.

Villa nummer 50, oftewel Villa Ariège

Villa Ariége op nummer 50

Het vakantiehuis dat Henny en Rob verhuren is nummer 50, en ligt direct aan het grote speelveld, vlakbij het zwembad.

Het heeft één verdieping waar 2 tweepersoons slaapkamers zijn en extra toilet. De begane grond heeft ook een tweepersoons slaapkamer, aparte badkamer met toilet en inloopdouche.

De woonkamer heeft een zithoek, eethoek en een een complete open keuken met afwasmachine, combi-oven en grote koelkast. Er is Nederlandse tv (incl. Filmnet 1 en 2) en gratis wifi. Alles is voorzien van horren en er zijn 2 schuifpuien.

Villa 50 is speciaal geschikt gemaakt voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn een kinderbed, kinderbad en kinderstoel aanwezig. En bovendien een buggy, duwfietsje, opzetzwembadje en speelgoed. En alle andere benodigdheden voor baby's en peuters.

En een prachtige omgeving

Het meer van Mondelay

Een dorp ligt op 1 km afstand. Je kan hier naar toe wandelen over een veilig pad. Er is een bakker, kleine super, apotheek, café etcetera.

Vlakbij is het klimpark Sequoia Vertigo (vanaf 2 jaar) wat momenteel helemaal vernieuwd wordt. Ook dierenspeelpark La ferme du Paradis is een aanrader, net als het Village Gaullois (Gallisch dorp),

Voor een actieve vakantie is departement Ariège aan de voet van de Pyreneeën ook uitermate geschikt Denk aan kanoën, golf, een zomer rodelbaan, meren en rivieren, wandelen enzovoorts.

Dorpen als Carla Bayle (kunstenaarsdorp),  Montbrun Bocage (hippiemarkt), St. Lizier, Seix liggen in de buurt. En steden als Toulouse, Pamiers, Tarrascon, Mirepoix, en wat verder Carcassonne en Andorra zijn ook een bezoekje waard.

Check beschikbaarheid en prijzen

Alle velden met een sterretje zijn verplicht
Speeltuintje ligt vlakbij het vakantiehuis
De tuin van Villa Ariége
Interieur van de villa
Fijn plekje om in de schaduw te zitten
Plattegrond van het vakantiepark met de plek waar de villa staat.
De mooie omgeving

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)