Wasserspiele van Schloss Hellbrunn: verrassend en verfrissend!

Een superleuk uitje, zowel voor volwassenen als voor kinderen, zijn de Wasserspiele van Schloss Hellbrunn bij Salzburg.

Hellup, dat hert spuit water!

Ga hier naar toe als het warm weer is! En neem voor de zekerheid een handdoek en droge kleren mee. Want de kids blijven hier hoogstwaarschijnlijk niet droog….die van mij in ieder geval niet!

Net buiten Salzburg vind je dit mooie, zachtgele paleis uit 1615. De prins-aartsbisschop Markus Sittikus heeft dit paleis laten bouwen als een plek voor plezier en ontspanning.

En plezier dat lukt aardig goed met de verrassende en ludieke waterspelen, die zich verspreid over de kasteeltuin en in grotten bevinden.

Durf hier maar eens aan tafel te gaan zitten!

Wat dacht je van een (onverwacht) waterspuwend hert? Onverwachte fonteinen en sproeiers, terwijl je rustig aan het wandelen bent?

Super leuk is het Mechanisch Theater, waar 163 figuren op waterkracht het leven in een barokke stad verbeelden, begeleid door orgelmuziek….en met een spetterende afsluiting!

Om het nog maar niet te hebben over de stenen eettafel in de paleistuin. Prins Markus haalde graag grapjes uit met zijn gasten. Wil je weten wat? Ga dan maar eens op één van de eetstoelen zitten….

Het paleis is ook van binnen te bezoeken. Je vindt hier een aantal interactieve spelletjes voor de kinderen. Leuk om voor- of achteraf even een kijkje te nemen. Wij deden het gelukkig vóóraf, want na afloop was het hoog tijd voor een verkoelend ijsje op het terras en nog even lekker spelen in de Paleis-speeltuin!

Schloss Hellbrunn is prima met de auto te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid (tegen betaling).

Het Mechanisch Theater met een spetterende afsluiting!
Een natte uitgeleide.....

Pal naast Schloss Hellbrunn ligt Salzburg ZOO, een mooie dierentuin met vele diersoorten. Er zijn ook combi-tickets voor Schloss Hellbrunn en de dierentuin verkrijgbaar. Alles is inclusief in de Salzburgerland Card. Echt een uitvinding, die kaart!

Overtuigd?!

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in het mooie Salzburgerland? Lees dan verder op onze pagina Salzburgerland met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

De Wasserspiele / Schloss Hellbrunn zijn inclusief in de Salzburgerland Card, welke je bij een verblijf van een week of langer gratis erbij krijgt.

Cindy was in het Salzburgerland op uitnodiging van het Salzburgerland State Board of Tourism. Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in het Salzburgerland? Die lees je hier!

Het mooie zachtgele Schloss Hellbrunn.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)