Pijnvrij vliegen met Pluggies Kids van Alpine

Dit jaar ging ik goed voorbereid op vakantie. Voor onze vliegreis had ik Pluggies Kids van Alpine mee voor Tycho en de Flyfit oordopjes voor mezelf. Met de hoop dat mijn zoontje en ik minder last zouden hebben van dichtklappende en pijnlijke oren.

Tijdens het opstijgen en vooral tijdens het landen heb ik altijd last van mijn oren. Ze klappen dicht en soms doet het ook pijn. Mijn zoontje heeft hetzelfde probleem, en daarom wilden we de Earplugs van Alpine Hearing Protection wel eens uitproberen.

Voor het opstijgen bracht ik de oordopjes in. Dat gaat in het begin wat  ongemakkelijk met het bijgeleverde staafje om in te brengen. Maar na een paar keer oefenen gaat het steeds beter.

Het is even wennen met de Alpine Flyfit oordopjes in mijn oren. En ik hoor mezelf zo hard, wat ik erg vervelend vind.

Maar het dichtklappen van de oren is echt stukken minder. Het is niet zo dat ik er helemaal geen last van had. Maar met een keer of 4 klaren van mijn oren zaten we op hoogte en konden de oordoppen uit.

Tijdens het landen deed ik de Flyfit Earplugs weer in. Ook nu was het dichtklappen stukken minder en had ik geen pijn in mijn oren.

Tycho vond de Pluggies Kids niet zo lekker zitten. Hij haalde ze er regelmatig uit tijdens het dalen. Om ze er vervolgens weer snel in te stoppen, omdat zijn oren weer dicht zaten. De oordopjes hebben hem toch geholpen om pijnvrij de daling tijdens het vliegen te doorstaan.

De Alpine Earplugs brachten ook nog uitkomst tijdens ons verblijf in Montejaque in Spanje. Er was een cultureel festival tijdens ons verblijf. En wel precies in het straatje van ons appartement waren de feesten.

En die feesten beginnen pas rond 23:00 uur en gaan door tot 04:00 uur. En de laatste nacht zelfs tot 7:00 uur. De oordopjes zorgden ervoor dat we toch nog een beetje aan onze nachtrust toekwamen.

Behalve de laatste nacht. Toen was het geluid zo hard dat de schilderijen tegen de
muren aan het bonken waren. Dat geluid konden de Flyfit Earplugs toch niet tegen houden. Maar misschien de Sleepsoft Earplugs wel... Die staan op het lijstje voor mijn volgende vakantie.

Pluggies Kids ervaring van Nathanja

Ook Nathanja Schreuder heeft de oordopjes met haar kinderen geprobeerd. Hierbij haar ervaring.

Op de heenweg hebben zowel onze 7-jarige, zoon, als onze 3-jarige dochter ze in gehad. Onze zoon trok de oordopjes er echter precies bij het opstijgen uit, omdat hij zo graag naar de film wilde kijken.

Onze 3-jarige heeft er zeker baat bij gehad, had nog wel iets last van druk op de oren, maar heel weinig. Op de terugweg heeft mijn zoon ze ingehouden bij het stijgen en dat hielp. Bij onze dochter viel er op de terugweg een oordop uit het oor en die hebben we helaas ook niet meer teruggevonden.

Ik vond zelf het inbrengen van de oordopjes met het speciaal daarvoor bijgeleverde "buisje" heel onhandig, maar verder zijn we zeer tevreden over het product.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)