Klimmen en klauteren in de Lammerklamm kloof!

In de Lammerklamm kloof in het Salzburgerland in Oostenrijk kun je heerlijk wandelen, klimmen en klauteren. Superleuk voor de kinderen!

Meestal zeuren mijn kinderen tijdens het wandelen. Is het nog ver? Ik ben moe! Hier heb ik dat geen één keer gehoord. Want dít vonden ze leuk! Dit was klimmen en klauteren, en dus één groot avontuur! 

Klimmen en klauteren in de Lammerklamm

De Lammerklamm is een smalle kloof in het Lammertal van het Tennengaugebirge, op 40 minuten rijden vanaf Salzburg. De ingang vind je bij het plaatsje Scheffau am Tennengebirge.

Het is een indrukwekkende kloof met steile rotswanden, donderende overstromingen en mooie vergezichten. Hier vind je een prachtig schouwspel van licht en water.

De wandeling duurt ‘officieel’ circa een uur. Een half uur heen, een half uur terug. Dat half uur terug klopt wel. Maar dat half uur heen hebben wij wel verdrievoudigd, denk ik. Simpelweg door te genieten op alle uitzichtpunten. 

Maar vooral door die ene klim naar beneden, om zo dicht mogelijk bij het water te komen. 

Op de brug over de kloof

Deze klim, die de jongens dus het leukst en het stoerst vonden, hóef je niet te doen. Maar vrijwel iedereen heeft deze klim er voor over, om al dat moois te mogen aanschouwen. Dus zie je mensen naar beneden klauteren? Denk dan niet: wat een gekken! Maar ga óók!

Aan het eind van de wandeling héén kun je nog een klein stukje verder lopen naar Landgasthof Lammerklause, waar je lekker kunt lunchen of een ijsje kunt eten.

Dezelfde wandeling terug is daarna inderdaad zo gedaan. Dan maak je al die stops en klauterpartijen namelijk niet meer. 

Wil je alleen heen lopen? Dat kan ook. Er rijdt een bus terug naar het beginpunt. Nog een tip: om de hoek van het restaurant zit een klein speeltuintje. Moeders vermaken zich daar met de (jonge) kids, terwijl vaders alleen terug wandelen om de auto te halen. Of andersom natuurlijk! Het zal inmiddels namelijk wel duidelijk zijn, dat deze wandeling niet kinderwagenvriendelijk is! Voor jonge kinderen raad ik ook zeker een rugdrager aan.

Genieten van mooie uitzichten....
Genieten van mooie uitzichten....

De Gollinger Waterval voor een romantisch momentje

Voor déze waterval hoef je niet zo héél veel moeite te doen. Vanaf de afslag Golling (op de A10 van / naar Salzburg) is het circa een kwartiertje rijden naar de waterval. En vanaf de parkeerplaats sta je binnen vijf minuten wandelen voor dit mooie, romantische natuurspektakel, die 75 meter naar beneden valt. 

Uiteraard kun je dit uitje nog verder uitbreiden door de wandeling naar boven te maken, naar de oorsprong van de waterval. Dan zie je dit spektakel ook van bovenaf!

Wil je hem alleen even gezien hebben? Dan ben je er dus zo en de entree is ook nog eens gratis met de Salzburgerland Card. 

Het gehele wandelpad is niet geschikt voor kinderwagens. Tip: ga vroeg of juist laat, dan is het hier het rustigst. Dit uitstapje kost je geen hele dag en is dus prima te combineren op de heen- of terugweg van de Lammerklamm of een ander uitstapje, afhankelijk van waar je verblijft.

Genieten van de prachtige watervallen....

Overtuigd?!

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in het mooie Salzburgerland? Lees dan verder op onze pagina Salzburgerland met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Zowel de Lammerklamm als de Gollinger Waterval is inclusief in de Salzburgerland Card, die je bij een verblijf van een week of langer gratis erbij krijgt.

Cindy was in het Salzburgerland op uitnodiging van het Salzburgerland State Board of Tourism. Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in het Salzburgerland? Die lees je hier!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)