Met de stoomtrein naar de spectaculaire Krimmler Watervallen

Als je van watervallen èn van stoomtreinen houdt, dan is een ritje naar de Krimmler Watervallen een geweldig uitje in het Salzburgerland. Cindy probeerde het uit.

Daar komt 'ie....de stoomtrein!

Houden jouw kids van stoomtreinen? Die van mij zijn er gek op! Dit uitstapje móest dus gewoon gemaakt worden tijdens onze vakantie in het Salzburgerland!

Vanuit het gezellige stadje Zell am See, prachtig gelegen aan een groot meer, vertrekt in de zomer iedere donderdag de stoomtrein naar Krimml, waar zich de gelijknamige beroemde watervallen bevinden. 

Voor dit uitstapje moet je wèl op tijd opstaan: de trein vertrekt al iets over negenen uit Zell am See. 

Mijn stoere jongens bij de locomotief!

Tip: parkeer je auto één stationnetje eerder (station Tischlerhäusl), net voordat je het centrum van Zell am See inrijdt. Hier kun je de hele dag gratis je auto parkeren, terwijl je in Zell am See moet betalen en / of maar beperkte tijd kunt staan.

En je kunt hier dus ook gewoon instappen. Wèl even een paar minuten van tevoren op de knop drukken, als je wilt dat de stoomtrein voor je stopt. Zo gaat dat op de kleine stationnetjes in Oostenrijk! Je dient de stoomtrein vooraf te reserveren.

En dan kan het genieten gaan beginnen! Van een nostalgische rit door een prachtig landschap. Ga bij mooi weer vooral op de balkonnetjes tussen de rijtuigen staan. Geweldig om in een bocht de hele trein te zien en de stoom uit de locomotief te zien komen.

Er is een barrijtuig aanwezig op de trein voor drankjes of een kleine snack. Daarnaast maakt de trein ook nog eens een stop van een half uur op station Mittersill, waar zich een kiosk bevindt.

Je kinderen zullen daar echter geen tijd voor hebben. Deze stop is namelijk niet voor niets! Er moet dan water getankt worden. Dus dat is reuze interessant om naar te kijken. En nog veel leuker is dat de kids dan ook even een kijkje ín de locomotief mogen nemen!

Prachtig gezicht....de stoomtrein onderweg!
Het gezellige stadje Zell am See....aan het meer dus.

Alles bij elkaar ben je zo’n drie uur verder, voordat je in Krimml aankomt. De aansluitende bus (inclusief!) brengt je dan binnen een paar minuten naar de ingang van de watervallen. 

Na circa anderhalf uur kun je met de bus en de stoomtrein weer terug naar Zell am See. Mits je een retour hebt geboekt.

De indrukwekkende watervallen van Krimml.

Of je doet zoals wij. Wij vonden één stoomtreinrit van drie uur wel genoeg op een dag. Bovendien wilden wij ook uitgebreid rondkijken bij de watervallen (geloof me, dit red je niet in anderhalf uur).

Wij boekten dus een enkele reis per stoomtrein en namen eind van de middag de ‘gewone’ Pinzgauerlokalbahn weer terug naar Zell am See (de laatste vertrekt rond 17.30 uur!).

De gewone trein is uiteraard een stuk sneller (iets meer dan een uur) èn inclusief in de Salzburgerland Card, dus gratis!

Als het zonnetje schijnt, ga je hier zéker een regenboog zien

De Krimmler Watervallen zijn de grootste van Europa en de op vier na hoogste ter wereld. Met een verval van 380 meter over drie treden is het een indrukwekkend natuurspektakel.

Via een 4 km lang wandelpad met vele uitzichtpunten word je langs de drie lagen van de waterval geleid.

De eerste waterval is al binnen een kwartier wandelen vanaf de parkeerplaats te bereiken. Houd voor de rest rekening met een flinke klim. Stevige schoenen zijn dan ook aan te raden. En gelukkig zit er na de tweede waterval een restaurant met terras.

Voor kleine kinderen zou ik hier een rugdrager aanraden.

En als je dan eind van de middag terugkomt in Zell am See…..ga dan zéker nog even dit gezellige, sfeervolle stadje in, met zijn vele leuke winkeltjes, gaststubes en restaurantjes met terrasjes. Wij hebben de dag afgesloten op het terras van een pizzeria!

Zijn jullie nu juist níet van de stoomtreinen? Dan kun je de Krimmler Watervallen uiteraard ook gewoon op eigen gelegenheid bezoeken.

Wat zijn we dan toch klein....

Overtuigd?!

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in het mooie Salzburgerland? Lees dan verder op onze pagina Salzburgerland met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

De Krimmler watervallen zijn inclusief bij de Salzburgerland Card, die je bij een verblijf van een week of langer gratis erbij krijgt. De stoomtrein is niet inclusief. Deze kreeg Cindy aangeboden van het Salzburgerland State Board of Tourism.

Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in het Salzburgerland? Die lees je hier!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!