Kinderkampen, heerlijke vakantie zonder ouders!

Kinderkampen zijn een heerlijke manier voor kinderen om zich uit te leven EN voor ouders om van een rustige vakantie te genieten of juist door te werken. Er zijn vele leuke mogelijkheden.

Zomerkampen, vakantiekampen, jeugdkampen, er zijn verschillende benamingen voor een vakantie zonder ouders. Waar het om draait is dat kinderen een geweldige tijd hebben met leeftijdgenootjes.

Als ouders hoef je je geen zorgen te maken, of te denken dat je tekort schiet door ze op een kinderkamp te "sturen". Iedereen die zelf ooit op zomerkamp geweest is kan immers terugkijken op een geweldige tijd.

Verschillende activiteiten

Kinderkampen zijn er in vele soorten en maten. Uiteraard zijn er de traditionele sportkampen. Denk aan voetbalkampen, zeilkampen, tenniskampen en zwemkampen. Maar er zijn tegenwoordig ook zomerkampen voor kinderen die niet zoveel met sport hebben.

Populair is bijvoorbeeld een muziekkamp, danskamp of musicalkamp. Maar ook een computerkamp hoort tot de mogelijkheden. En wat te denken van een thema jeugdkamp.

Er zijn al kinderkampen vanaf 6 jaar

Kinderkampen en jongerenvakanties zijn er voor bijna alle leeftijden.

Er zijn al hele leuke kampen voor kinderen vanaf 6 jaar. Zonder ouders maar met professionele reisleiders gaat je kind een vakantie lang doen waar het zin in heeft.

De vakanties zijn compleet verzorgd en de kinderen komen in een groep met leeftijdsgenoten. De programma's zijn altijd volledig afgestemd op de interesses en leeftijd van je kind.

Het blijft natuurlijk een hele stap om je kind alleen op vakantie te laten gaan. Dat is logisch, want dat wat je zo dierbaar is, laat je niet zomaar los. Als moeder, vader of verzorger wil je er zeker van zijn dat je kind in goede handen is.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar betrouwbare reisorganisaties die aan een aantal kwaliteitsnormen voldoen.

  • Bij de reisorganisaties die hieronder vermeld staan, staat veiligheid voorop. Ze zijn aangesloten bij de ANVR, de vereniging voor reisorganisatoren. Zij hanteren strenge normen voor het lidmaatschap en staan garant voor een goede kwaliteit van de vakanties.
  • Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
  • Als je kiest voor een vakantie waarin je kind met een bus reist, dan maken ze altijd gebruik van bussen die zijn voorzien van het Kema Keurmerk Busbedrijf. Wel zo veilig!
  • De reisleiding krijgt een interne opleiding naast de opleiding die ze al gevolgd hebben in de toerisme, sport, recreatie, onderwijs of pedagogiek. Vanzelfsprekend is iedere reisleider in het bezit van een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG). Dit is een officieel overheidsdocument.
  • Er is inspectie voor aanvang van de vakanties op de locaties en kwaliteitscontrole tijdens de vakanties.
  • En ze hebben natuurlijk een geweldig aanbod in leuke jeugdkampen en jongerenvakanties!!

Reisaanbod Kinderkampen

Veilig leren zeilen bij Zeilschool Friesland

Leren zeilen bij Zeilschool de Veenhoop

Bij Zeilschool De Veenhoop in Friesland bieden ze een heel gaaf kamp aan voor  kinderen op verschillende niveaus in verschillende soorten zeilboten. 

Op een optimisten zijn kinderen vanaf 7 jaar welkom, de learling is voor kinderen van 10 t/m 13 jaar, de splashes is voor kinderen die meer dan 45 kilo wegen en de valken is geschikt voor kids van 11 t/m 18 jaar.

Maar er wordt niet alleen gezeild. De kinderen gaan spelletjes doen, zwemmen, kanoën en nog veel meer! Ook kinderen met specifieke wensen zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan allergieën, chronische aandoeningen of medicijngebruik. De zeilschool denkt mee om voor ieder kind een leuk kamp aan te bieden.

Surfblend Juniorcamp Kijkduin, surfkamp Den Haag

Jongeren tussen de 12 - 16 jaar beleven een actieve vakantie via Surfblend.

Wist je dat Kijkduin een van de beste surfspots van Nederland is? Het is een hele fijne plek voor je kind om zijn eerste stappen op een surfboard te zetten.

De organisatie Surfblend biedt zowel in NL, Belgie als in Frankrijk de gaafste surfkampen aan voor tieners van alle leeftijden. lees hier meer over alle juniorkampen van Surfblend.

We bespreken hier het Juniorcamp in Kijkduin, Nederland. Dit all-inclusive Surfkamp is speciaal voor tieners van 12 tot 16 jaar. Het Juniorcamp vindt je net achter de duinen van Kijkduin en de kids beleven hier gegarandeerd een week vol actie en fun.

De tieners slapen hier op een Roompot camping in tenten. Het kamp is volpension, dus er zijn iedere dag verse maaltijden voor iedereen. Ook is de begeleiding de hele dag bij alle activiteiten aanwezig zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je kind.

Vanaf het kamp is het slechts een paar minuten wandelen naar het strand van Kijkduin met de Surfblend Surfschool. Hier geven de leraren van het surfkamp de surflessen. Daarnaast worden er tal van andere activiteiten aangeboden, dus je tiener heeft een heerlijke actieve week!

Lees hier meer over het surfkamp in Den Haag.

Surfblend Youth, actieve surfvakantie voor jongeren

Jongeren tussen de 15 - 18 jaar beleven een actieve vakantie via Surfblend.

Surfblend biedt ook surfkampen voor oudere tieners. Zo is Surfblend Youth een actieve surfvakantie voor de jongeren tussen de 15-18 jaar die houden van surfen, sporten en chillen zonder hun ouders.

Je kunt hier een supergaaf vakantiekamp boeken waarbij de surflessen en het halfpension zijn inbegrepen. Naast het surfen kunnen de tieners mee doen met andere activiteiten zoals mountainbiken, wake-boarden of stoeien in het waterpark. 

Het Youth surfcamp is ingericht voor tieners  tussen de 15-18 jaar die al beter kunnen omgaan met eigen vrijheid en verantwoordelijkheid. De begeleiding van het kamp is altijd aanwezig, maar er is dus ook de vrijheid om zelf de omgeving te ontdekken.

De begeleiding is voor deze leeftijdsgroep dan ook minder strak dan bij het Juniorcamp. Check de site om te beoordelen bij welke groep jouw kind beter past of lees hier meer over de juniorkampen 12-16 jaar van Surfblend.

Je kunt hier meer lezen over het Youth kamp en de organisatie.

Simbo zomerkampen

Jongeren tussen de 15 - 18 jaar beleven een actieve vakantie via Surfblend.

Simbo  is de nummer 1 specialist in het organiseren van zomerkampen. Zo is Simbo winnaar geworden van de Zoover award 2015 en verkozen tot de populairste aanbieder van jongerenvakanties.

Er is een breed aanbod van kampen voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Zoals Telekids musicalkamp, fun & adventure kampen, survivalkampen, beach action of fun kampen, golfsurf of kitesurfkampen enz.

Bij Simbo kampen is de kwaliteit en veiligheid van een heel hoog niveau. Deze gezellige kampen zijn er in Nederland, Spanje, Frankrijk, Zweden en Italië.

Zeilkampen in Friesland 

Zeilschool Pean - blij jongetje aan het zeilen

Als je het leuk vind om te leren zeilen ben je op het juiste adres bij Zeilschool Pean. Daar organiseren ze zeilkampen voor alle niveaus. 

De zeilkampen zijn van zondagmiddag tot zaterdagochtend. Voor kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 17 jaar.

De zeillessen zijn gericht op het leren van zeilvaardigheden, maar ook op plezier en nieuwe vrienden maken. 

Overnachten doen de kinderen in verschillende groepsaccommodaties. Hier wordt gezamenlijk gegeten, kan je chillen en worden 's avonds leuke activiteiten georganiseerd.

Jongens en meisjes slapen apart in de slaapverblijven. Er zijn 4-, 6- en 8-persoonskamers.

Het is ook mogelijk om met het hele gezin te gaan zeilen. Naast de zeilschool staan voor gezinnen 12 mooie natuurhuisjes op het terrein. Hier kan je dan in verblijven tijdens het kamp. 


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)