Kinderkampen, heerlijke vakantie zonder ouders!

Kinderkampen zijn een heerlijke manier voor kinderen om zich uit te leven EN voor ouders om van een rustige vakantie te genieten of juist door te werken. Er zijn vele leuke mogelijkheden.

Zomerkampen, vakantiekampen, jeugdkampen, er zijn verschillende benamingen voor een vakantie zonder ouders. Waar het om draait is dat kinderen een geweldige tijd hebben met leeftijdgenootjes.

Als ouders hoef je je geen zorgen te maken, of te denken dat je tekort schiet door ze op een kinderkamp te "sturen". Iedereen die zelf ooit op zomerkamp geweest is kan immers terugkijken op een geweldige tijd.

Verschillende activiteiten

Kinderkampen zijn er in vele soorten en maten. Uiteraard zijn er de traditionele sportkampen. Denk aan voetbalkampen, zeilkampen, tenniskampen en zwemkampen. Maar er zijn tegenwoordig ook zomerkampen voor kinderen die niet zoveel met sport hebben.

Populair is bijvoorbeeld een muziekkamp, danskamp of musicalkamp. Maar ook een computerkamp hoort tot de mogelijkheden. En wat te denken van een thema jeugdkamp.

Er zijn al kinderkampen vanaf 6 jaar

Kinderkampen en jongerenvakanties zijn er voor bijna alle leeftijden.

Er zijn al hele leuke kampen voor kinderen vanaf 6 jaar. Zonder ouders maar met professionele reisleiders gaat je kind een vakantie lang doen waar het zin in heeft.

De vakanties zijn compleet verzorgd en de kinderen komen in een groep met leeftijdsgenoten. De programma's zijn altijd volledig afgestemd op de interesses en leeftijd van je kind.

Het blijft natuurlijk een hele stap om je kind alleen op vakantie te laten gaan. Dat is logisch, want dat wat je zo dierbaar is, laat je niet zomaar los. Als moeder, vader of verzorger wil je er zeker van zijn dat je kind in goede handen is.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar betrouwbare reisorganisaties die aan een aantal kwaliteitsnormen voldoen.

  • Bij de reisorganisaties die hieronder vermeld staan, staat veiligheid voorop. Ze zijn aangesloten bij de ANVR, de vereniging voor reisorganisatoren. Zij hanteren strenge normen voor het lidmaatschap en staan garant voor een goede kwaliteit van de vakanties.
  • Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
  • Als je kiest voor een vakantie waarin je kind met een bus reist, dan maken ze altijd gebruik van bussen die zijn voorzien van het Kema Keurmerk Busbedrijf. Wel zo veilig!
  • De reisleiding krijgt een interne opleiding naast de opleiding die ze al gevolgd hebben in de toerisme, sport, recreatie, onderwijs of pedagogiek. Vanzelfsprekend is iedere reisleider in het bezit van een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG). Dit is een officieel overheidsdocument.
  • Er is inspectie voor aanvang van de vakanties op de locaties en kwaliteitscontrole tijdens de vakanties.
  • En ze hebben natuurlijk een geweldig aanbod in leuke jeugdkampen en jongerenvakanties!!

Reisaanbod Kinderkampen

Simbo zomerkampen

Simbo  is de nummer 1 specialist in het organiseren van zomerkampen. Zo is Simbo winnaar geworden van de Zoover award 2015 en verkozen tot de populairste aanbieder van jongerenvakanties.

Er is een breed aanbod van kampen voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Zoals Telekids musicalkamp, fun & adventure kampen, survivalkampen, beach action of fun kampen, golfsurf of kitesurfkampen enz.

Bij Simbo kampen is de kwaliteit en veiligheid van een heel hoog niveau. Deze gezellige kampen zijn er in Nederland, Spanje, Frankrijk, Zweden en Italie.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!