Geisterberg: spelen tussen de spoken met fenomenaal uitzicht

Say cheese!!!

Voor nog méér speelplezier op grote hoogte moet je op de Geisterberg zijn….oftewel de Spookberg!

Je bereikt de Geisterberg met de Almdorfbahn vanuit St. Johann im Pongau (gratis parkeren). Vanaf het bergstation brengt een korte wandeling van circa 15 minuten je naar de halte van de Geisterberg-trein….de spooktrein dus!

Dit is een tractor, met daarachter een grote aanhanger (voor circa 50 personen), die je naar het centrum van dit geweldige speelpark brengt.

Leuke waterspelletjes met sluisjes

De trein rijdt ieder half uur en doet er circa 15 minuten over. Uiteraard kun je ook gaan wandelen.

Op de Geisterberg stap je binnen in de vier avonturenwerelden van aardgeesten, vuurgeesten, watergeesten en luchtgeesten.

Langs de wandelpaden kom je allerlei leuke speelstations tegen, zoals een spookkasteel, een spookdorp, een spookmeer met trekvlot, een kabelbaan, waterspelletjes, klimtorens, schommels, glijbanen….je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

En dit alles met een fenomenaal uitzicht! Dit is genieten voor het hele gezin. Tip: neem bij warm weer zwemkleding en een handdoek mee voor de kids!

Overigens kun je bij het loket van de kabelbaan een gratis Spookmedaillon ophalen, waarmee de kinderen op zoek kunnen gaan naar geesten. Als ze alle geesten hebben gevonden, kunnen ze het spookmedaillon weer inleveren voor een beloning. Wij hebben deze speurtocht echter gelaten voor wat hij is en ons op het spelen en genieten gefocust.

Welkom in het Spookdorp!
De Spooktrein!

Op de Geisterberg vind je twee restaurants met terras. Ook loopt er regelmatig een ècht spook rond door het speelpark, die graag met de kids op de foto gaat. Kom je deze niet tegen, dan kun je altijd nog met de ‘nep-spoken’ op de foto. Ook hier zijn de (meeste) wandelpaden geschikt voor kinderwagens met goede wielen.

Trek gerust een hele dag uit voor dit uitstapje. En mocht je onverhoopt toch eerder uitgekeken zijn….dan ligt er beneden bij het dalstation van de gondel óók nog een complete avonturenspeeltuin!

Heerlijk even afkoelen....

Overtuigd?!

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in het mooie Salzburgerland? Lees dan verder op onze pagina Salzburgerland met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Dit uitstapje is inclusief in de Salzburgerland Card, die je bij een verblijf van een week of langer gratis erbij krijgt.

Cindy was in het Salzburgerland op uitnodiging van het Salzburgerland State Board of Tourism. Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in het Salzburgerland? Die lees je hier!


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!