Creatieve Vakanties met het Gezin

Ben je creatief ingesteld en je gezin ook? Dan bestaan er hele leuke creatieve vakanties voor je gezin.

Een workshop van Hakim in een klein amfitheater in Portugal

Het is heerlijk om samen met je kind deelnemen aan workshops. Of misschien heb je liever dat de kinderen in een groepje creatief bezig zijn, waarbij jij tijd voor jezelf hebt?

Kinderen worden dan vaak ingedeeld in leeftijdsgroepen en kunnen zich dan bezighouden met bijvoorbeeld: dans, theater, schilderen, tekenen, beelden maken, koken e.d..

Meestal duren deze vakanties een weekend of een week en bestaan de workshops uit een of twee dagen of dagdelen. Tijd genoeg dus om verschillende workshops te doen terwijl de kinderen ook prima worden vermaakt. Natuurlijk kun je ook een vrije dag nemen, of deze is al ingepland, om wat van de omgeving te zien.

Per aanbod is verschillend wat voor accommodatie er is. Soms kun je er alleen kamperen of er met de camper of caravan staan, maar het kan ook zo zijn dat je een kamer in een hotel kan boeken.

Qua faciliteiten kan het ook heel verschillend zijn. In ieder geval zijn de nodige voorzieningen zoals toilet en douche overal wel aanwezig. Maar soms kan de locatie wel wat afgelegen liggen (wat dan meestal wel betekent dat je in een prachtige omgeving verblijft) en moet je een eindje rijden om de boodschappen te kunnen doen voor het avondeten.

Een hele leuke vakantie met kinderen, maar ook lekker de tijd voor jezelf.

Reisaanbod

Ik heb hieronder een paar leuke creatieve gezinsvakanties voor je uitgezocht, in Nederland maar ook in het buitenland:

club robinson creatieve workshops

Club Robinson

Club Robinson heeft een aantal resorts waar je naast genieten van de zon en sportieve activiteiten, ook deel kan nemen aan creatieve workshops.

Denk dan aan workshops als schilderen, sieraden maken, houtbewerking of koken.

De resorts die een atelier hebben zijn:

Apulia in Italië

Nobilis in Belek, Turkije

Esquinzo Playa op Fuerteventura, Spanje


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)