Speurtocht met piraat Alf in Gråsten in Zuid-Jutland

In de bossen bij Gråsten in Zuid Jutland, Denemarken, is een speurtocht met Piraat Alf uitgezet. Henriette ging met de kinderen op zoek naar de schat

Raadsels oplossen bij de speurtocht van Piraat Alf

Gråsten ligt in het uiterste Zuid-Oosten van de provincie Sønderjylland, bij ons beter bekend als Zuid-Jutland. Hier, in de bossen, is de leuke speurtocht uitgezet.

Er zijn allemaal foto’s opgehangen, die aangeven welke kant je op moet. Een leuke activiteit voor gezinnen!

We ontmoeten ‘piraat Alf’ op de aangegeven plek in het bos bij Gråsten. Daar geeft de piraat uitleg over wat er aan de hand is en hoe de speurtocht in het werk gaat. Met andere woorden: hoe we de verborgen schat zo snel mogelijk kunnen vinden!

De aanwijzingen worden aandachtig bekeken

Op zoek naar de legende: piraat Alf

Waar is nou toch die schat?

Na twee aanwijzingen krijgen we van piraat Alf de geschiedenis van deze legende te horen. Wat er allemaal is gebeurd en hoe het in zijn werk is gegaan. En ook wordt er natuurlijk verteld dat de schat nog ergens in de bossen te vinden is!

Onze oudste (5 jaar) vindt het allemaal reuze interessant en wil zo snel mogelijk op zoek naar de schat. Onderweg doet hij ook fanatiek mee en als hij iets heeft gemist, rent hij gewoon weer even terug om nog eens alles goed te kunnen bekijken.

Ook komen we langs bij de Alf’s spring, waar je het stromende (ijskoude) water zomaar kan drinken. Hij vindt het heerlijk en blijft er maar van drinken.

Lekker water drinken onderweg

Speurtocht voor kinderen tussen circa 5 en 8 jaar

De jongens krijgen een mooie piratenvlag!

Onze jongste (3 jaar) loopt tijdens de speurtocht gestaag mee, maar krijgt het verhaal en de bedoeling achter de speurtocht allemaal niet erg mee. De adviesleeftijd voor deze speurtocht is dan ook 5 – 8 jaar.

Vinden we uiteindelijk de schat? En krijg je dan ook een beloning? Geef je kind(eren) op en ervaar het zelf!

De speurtochten met Piraat Alf vinden in het hoogseizoen (juli en augustus) elke donderdag plaats en worden begeleid in het Duits en in het Deens.

Opgeven kan tot een dag van te voren telefonisch bij de VVV van Sønderborg +45 74 42 35 55 of je loopt even langs bij hun winkel aan de Penegade in Gråsten

Als echte piraten zwaaien met de vlag!

Henriëtte bezocht de regio op uitnodiging van VisitDenmark.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)