Slot Egeskov, heel veel te doen bij dit sprookjeskasteel

Op het eiland Funen ligt het mooiste kasteel van Denemarken: Slot Egeskov. Een sprookjesachtig kasteel in een mooi park. Het kasteel wordt nog bewoond, maar een deel ervan (twaalf kamers en de speelgoedzolder) is te bezichtigen.

We bewonderen het kasteel en het park

Wauw, gave tractor in het oldtimermuseum

Dit hebben wij dan ook gedaan. De kamers zijn werkelijk prachtig om te zien, maar vergeet vooral die oude speelgoedzolder niet!

Een zeer bijzondere en originele wijze van tentoonstellen, die ik nog nooit eerder had gezien, maar wel héél erg leuk en mooi vond. Want wie krijgt het verzonnen om oude autootjes, treintjes etc. tentoon te stellen in doorzichtige (kunststof) bollen?

Rondom het kasteel kun je prachtig wandelen en er zijn diverse (uitzicht)punten, vanwaar je het kasteel prachtig kunt fotograferen. Er lopen ook een aantal pauwen rond in het park rondom het kasteel. Dat vonden de jongens superleuk, vóóral als ze hun verenpracht lieten zien.

Wat een prachtig uitzicht op het Kasteel Slot Egeskov

Diverse musea op het landgoed

Wauw, gave tractor in het oldtimermuseum

Ook zijn er op het landgoed nog een oldtimermuseum, een brandweermuseum en een motorfietsenmuseum te bewonderen. Mark vond vooral het brandweermuseum heel erg leuk.

Hier waren mooie, oude brandweerwagens te zien, en hij krijgt thuis binnenkort een brandweerkamer. Hier hebben we dus even wat mooie plaatjes geschoten.

Tja en het is Denemarken hè. Dus is er ook nog een gedeelte museum gereserveerd voor Lego. Doet het altijd goed bij de jongens.

Klimmen, skelteren en spelen…

Samen met papa bovenin op het touwklimding

En als je dan denkt, dat je alles gehad hebt… dan is er nog een loopbruggenwandeling tussen de bomen, een doolhof, een skelterbaan en een mega grote speeltuin! Zoveel leuke speeltoestellen bij elkaar heb ik nog nooit gezien. Voor elke leeftijd is er wel wat.

De jongens raakten hier dan ook niet uitgekeken en uitgespeeld. En toen ik op een gegeven moment manlief kwijt was, bleek ook hij bovenin één of ander ‘touwklimding’ te zitten. Hmmmm, zelfs grote kinderen worden hier dus weer klein!

Ook ouderwets spelen

Lekker scheuren over het verkeersplein.

Daarnaast was er nog een speelplaatsje, waar een aantal leuke spellen uit vroeger tijd herleefden, zoals touwtrekken, steltlopen en zeepkist rijden. Erg leuk om te zien, dat de jongens zich uitgerekend dáármee zo goed vermaakten.

Verder hadden we stralend mooi weer (wat we eigenlijk de hele vakantie al hadden), wat wel erg fijn was voor de buitenactiviteiten. En hierdoor konden we ook buiten koffie drinken, lunchen en een ijsje eten.

Het kasteel is ook erg geliefd voor schoolreisjes. Maar die waren aan het begin van de middag (gelukkig) allemaal alweer weg. Hierna heerste er een serene rust.

Dit was ècht een superleuke dag! En Slot Egeskov, dat ziet eruit als een sprookje. Een sprookje, dat Hans Christian Andersen zèlf geschreven zou kunnen hebben.

Wil je ook een bezoekje brengen aan Slot Egeskov, kijk dan even op hun website voor actuele prijzen en evenementen.

Cindy bezocht Slot Egeskov tijdens haar meivakantie in Denemarken op uitnodiging van Visit Denmark.

Een leuk speelplaatsje

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)