Visserij- en Scheepvaartmuseum Esbjerg, superleuk voor kinderen

Het Visserij- en Scheepvaartmuseum Esbjerg is veel meer dan de naam doet vermoeden. Je vindt hier ook een aquarium, zeehondenshow, speeltuin enzovoorts. Een superleuk uitje dus, ontdekt door Cindy.

Ze zijn wel hoog…

Esbjerg ligt aan de west-kust van het Deense Jutland. Het is een havenstad, en dus de juiste plek voor een visserij- en scheepvaartmuseum. Een aanrader, zegt men, en dus gingen we er naartoe.

Al meteen als je aan komt rijden, zie je langs de kust vier levensgrote sneeuwwitte mannen. Deze negen meter hoge zittende figuren zijn onthuld in 1995.

De sculptuur is getiteld ‘De mens ontmoet de zee’ en is gemaakt ter ere van het eeuwfeest van de stad.

We parkeerden de auto alvast bij het museum en liepen hier dus eerst even naartoe. Niet spectaculair, maar je moet het even gezien hebben.

De jongens hadden de grootste lol met op de figuren klimmen en klauteren en eromheen rennen. Hierna gingen we naar het museum.

Oude ambachten in de visserij

Even gekeken of die oude tv nog werkt

Zoals de naam al aangeeft, gaat dit museum over alles wat met de visserij en zeevaart te maken heeft. Je kunt er veel oude boten bewonderen, maar ook vissersspullen en vissershuisjes.

Buiten kun je de werkplaatsen van oude ambachten zien, zoals de smid, de nettenmaker en de touwslager.

In het hoogseizoen worden deze ambachten ook ècht uitgevoerd, wij waren hiervoor nu echter (helaas) nog te vroeg.

Andere leuke activiteiten voor de kinderen

Wat zwom hij dichtbij

Verder kun je een simulatievlucht over Esbjerg en de wadden maken in het vliegtuig. We hebben vissen geaaid in het aquarium en gekeken bij het voeren van de zeehonden.

Buiten was ook nog eens een leuke (maritieme) speeltuin. Al met al een heel leuk èn leerzaam museum… wat door het aquarium en de zeehonden eigenlijk niet alleen een museum is.

Een lichtschip in de haven

We konden er wel een foto van maken

n de haven van Esbjerg ligt ook nog het lichtschip Horns Rev, wat te bezichtigen is. Dit wordt echter gerund door een kleine organisatie, en is dus maar beperkt geopend.

Dit seizoen zelfs alleen maar op maandagochtend. De openingstijden waren helaas nog niet aangepast op de website. Wij stonden deze dinsdagochtend dus voor een gesloten boot.

Vind je zoiets echter interessant om te zien, plan je bezoek aan Esbjerg dan op een maandag en bezoek het lichtschip voorafgaand aan het museum.

Voor meer informatie over het Visserij- en scheepvaartsmuseum kijk je op hun website. Cindy bezocht dit uitje tijdens haar Meivakantie 2018 in Denemarken op uitnodiging van Visit Denmark


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)