Playmobil en andere tentoonstellingen in het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo heeft voortdurend wisselende tentoonstellingen, vaak ook leuk voor kinderen. Toen wij er waren was er onder andere een Playmobil tentoonstelling

De ingang van het Limburgs Museum in Venlo

Het Limburgs museum ligt vlakbij het centraal station in Venlo. Bij binnenkomst krijg je uitleg welke tentoonstellingen er zijn.

Op de eerste plaats is er de blijvende tentoonstelling “van Neanderthaler tot stedeling”.

Daarnaast is er als wij er zijn een Playmobil tentoonstelling en een tentoonstelling over Toos en Henk. Dat is de cartoon die bedacht is door Paul Kusters en in verschillende dagbladen in Nederland te lezen is.

Speurend het museum bekijken

Speurtocht in het Limburgs Museum

Ik verwacht dat Zeb en Max direct naar de Playmobil tentoonstelling willen. Maar beide zeggen dat ze eerst de tentoonstelling “van Neanderthaler tot stedeling” willen zien. En dus gaan we daar naartoe. We krijgen een speurtocht mee en dat vinden de jongens wel wat.

Ze moeten op zoek gaan naar eieren, en vragen beantwoorden zodat ze aanwijzingen krijgen om op het eind iets te vinden. Maar wat dat is, dat verklap ik nog niet. Het is veel leuker om zelf het museum een keer te bezoeken.

Op speelse wijze krijgen ze zo mee welke attributen er vroeger gebruikt werden in de verschillende tijdperken. In het museum zijn ook diverse hoekjes waar wat te ontdekken valt. Je kan er je eigen kasteel van blokken bouwen of mozaïken met mooie felle kleurtjes.

Wat bestaat er veel Playmobil!

Levensgrote draak in de Playmobil tentoonstelling

Dan gaan we een bezoekje brengen aan de playmobiel tentoonstelling. Eigenlijk zijn de jongens meer Lego fan. Maar als ze zien wat er allemaal staat worden ze toch wel enthousiast.

Kastelen, ridders legers, dinosaurussen, je kan het zo gek niet bedenken of het is (of was) verkrijgbaar als Playmobil set.

Er staat een hele coole reuze dino waar de jongens wel mee op de foto willen. En natuurlijk willen ze ook even spelen met de Playmobil op de speciale speelplek.

Het is zelfs zo leuk dat we de rest van de tijd hier blijven en we de rest van het Limburgs Museum nog niet gezien hebben. De jongens vinden het dan ook jammer als we vertrekken.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)