Een bliksembezoek aan Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is verkozen tot één van de leukste uitjes van het Salland. Wij zijn nieuwsgierig en brengen een bezoekje.

Hallo geitje, hoe gaat het met jou?

Het is al laat in de middag als we bij de kinderboerderij arriveren. Maar gelukkig net op tijd om er nog een klein uurtje te vertoeven.

Onze eerste indruk is dat het er heel uitnodigend uitziet. We zien een grote speeltuin en een groot terras waar je als ouders je kroost in de gaten kan houden.

Het is heel aantrekkelijk om hier plaats te nemen om een ijsje te nuttigen. Maar we gaan toch eerst de rest van de kinderboerderij bezoeken.

We bekijken de dieren van Kinderboerderij Dondertman

Ahh, wat een lief konijntje

We beginnen bij de geitjes en de schapen. Er is één geit bij die telkens tegen de jongens op gaat staan en dat vinden de mannen wel grappig. Gelukkig is ie nog klein zodat ze niet omvallen.

Achter het geitenhok vinden we nog meer dieren. We zien kippen, alpaca’s, konijnen, parkietjes en ganzen.

Dan zien we de knuffelschuur. We lopen naar binnen en krijgen een mandje waar we een konijn of cavia in mogen doen. Met het mandje op schoot kun je dan het dier aaien en knuffelen.

Tycho en ik kiezen voor een konijntje. Ze zijn erg lief en laten zich heerlijk aaien en knuffelen. Zeb kiest voor een cavia. Ook een heel lief beestje maar wel wat beweeglijker.

Er zijn ook jonge poesjes. Er ligt er eentje te slapen bij één van de medewerksters die we mogen aaien. Wat is ie schattig!

Racen op de skelterbaan

Racen op de skelterbaan

Na het knuffelen lopen we naar de skelterbaan. De jongens racen een rondje en doen met een ander jongetje nog een race wie de snelste is.

Ze willen ook nog wel even de speeltuin bekijken. Maar helaas gaat de kinderboerderij sluiten. Het was een bliksembezoek, maar zeker even de moeite waard!

Kinderboerderij Dondertman ligt vlakbij de Holterberg in Holten, Salland. Entree in 2020 was € 4,00 p.p., kids tot 2 jaar gratis. Maar kijk voor actuele prijzen op de website.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)