Bas de Das wandelroute in Overijssel

Er zijn in Overijssel meerdere wandelingen opgezet die geschikt zijn met kinderen. In Balkburg, bijvoorbeeld, ligt de Bas de Das Wandelroute. Henriette gaat met haar gezin op pad.

Sprietlopen tijdens de Bas de Das wandelroute

We zijn dit weekend in het prachtige Vechtdal. En op zondagochtend besluiten we met de kinderen een wandeling te maken. Wij gaan deze ochtend op avontuur met Bas de Das in Balkbrug.

Dit speel-, ontdek-, en belevingspad is gemaakt in samenwerking met kinderen uit Balkbrug en is echt leuk om met de kinderen te beleven.

De route is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar aangezien het maar een korte route is (circa 1 kilometer) nemen we toch ook onze jongste van 2,5 jaar mee. En dat gaat prima!

Veel te ontdekken

Hé dit is een pissenbedden hotel!

We volgen de paaltjes van Bas de Das en onderweg valt er veel te ontdekken; zo zien we in het insectenhotel allemaal pissebedden, bekijken we de waterstand, we spotten een kikker bij de poel en in de boomhut klimmen de kinderen omhoog. Ondertussen zien we ook overal vlinders en genieten we van deze mooie omgeving.

De route begint en eindigt weer bij het bezoekerscentrum. Hier valt binnen ook veel te ontdekken.

Er is een educatief gedeelte voor de kinderen waar ze van alles leren over de Das! Deze is zeker de moeite waard om te bezoeken met de kinderen. Wij drinken er nog een kopje koffie en gaan dan weer huiswaarts.

Balkburg, en de Bas de Das Wandelroute vind je in het Vechtdal in Overijssel. Handig en leuk is dat je de route kan downloaden. Dan kan je alles lezen over de natuur rondom dit wandelpad en kunnen de kinderen vragen beantwoorden.

Voor meer informatie over wat je kan zien en doen met de kinderen in het Vechtdal kun je kijken op de pagina het Vechtdal met Kinderen.

Bas de Das wijst ons de weg
Ik ben 2,5 jaar oud en kan deze wandelroute ook al lopen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)