Leuke uitjes in de Kerstvakantie

Vakantie met kinderen is op zoek gegaan naar leuke uitjes in de kerstvakantie voor het hele gezin, maar ook alleen voor kinderen.

Een dagje uit tijdens de kerstvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vindt je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin.

Moet je werken of heb je nog andere verplichtingen, maar wil je dat je kinderen een leuke dag beleven, dan is een leuke activiteit die speciaal voor kinderen georganiseerd wordt een uitkomst.

Organiseer jij een leuke activiteit voor kinderen? Neem dan gerust contact met me op zodat jullie hieronder vermeld kunnen worden!

Wil je er toch nog een paar daagjes tussenuit? Kijk dan nog even bij de Kerstvakantie aanbiedingen.

Uitjes voor het hele gezin

Top uitje voor in de kerstvakantie.... Wildnights!

Ga overdag op expeditie in WILDLANDS en stap ’s avonds in de mystieke wereld van WildNights.

Struin door de sprookjesachtig verlichte jungle, vaar over de Rimbula River en zie mysterieuze schimmen in de jungle. In het ATLAS Theater kan jer met een professor op zoek naar de magie van het noorderlicht.

Op het Kompasplein kanje terecht voor eenhapje en drankje bij de verschillende foodtrucks.


Winter Station in het Spoorwegmuseum

Bij het spoorwegmuseum is deze kerstvakantie wel heel veel te beleven. Het bekijken van de treinen kan je namelijk afwisselen met een rondje schaatsen! In de grote hal van het museum is namelijk een schaatsbaan aangelegd. De schaatsen, die zijn gratis te leen.

Maar dat is niet het enige. Er staat ook een prachtige ouderwetse carrousel waar de kinderen een rondje in mee kunnen draaien. Er zijn dagelijks muzikale optredens. En je kan marchmallows roosteren op één van de kampvuurtjes buiten.


Winter Slagharen

Een echte aanrader voor een dagje weg in de kerstvakantie is Winter Slagharen.

Het park is zeer sfeervol versiert. De kinderen genieten volop van alle attracties. En je kan ook naar de speciale 4D-film of de wervelende Slagharen On Ice show.

Ook wel zin in tropische temperaturen? Neem dan je zwemspullen mee en neem een duik in het waterpark Aqua Mexicana met coole glijbanen.

Hoogtepunt van de dag is dan de parade met een prachtige lazershow met als afsluiting een spetterende vuurwerkshow. Koop online tickets met korting


Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Tijdens het Feest van Licht in Museumpark Orientalis is er van alles te doen: kindertheater, kermis, koren, een goochelaar, vuurspuwer, waarzegger en verhalenverteller.

Je ziet kleurrijke mensen in kleurrijke klederdrachten. Ook zijn de traditionele kerststallenexpositie en lampionnenoptocht én de echte Nijmeegse miniatuurkermis niet vergeten. Iedere dag zijn er andere activiteiten.

Vier jij dit Feest van Licht mee met je kinderen of kleinkinderen? Het is van 17 december 2016 t/m 8 januari 2017 in Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen.


IJsbeelden Festival in Amsterdam

Van zaterdag 10 dec. 2016 tot en met zondag 5 feb. 2017 op de Arena Boulevard in Amsterdam meer dan 100 ijs- en sneeuwbeelden gaan bewonderen. Het thema dit jaar is Music Inspires. Misschien staat jouw favoriete artiest er wel tussen!

Koud geworden na het bezoeken van de ijsbeelden, dan kan je je opwarmen bij het Horecaplein. Daar kan je terecht voor heerlijke erwtensoep en apfelstrudel.


Kerst in Kasteel de Haar

In Kasteel de Haar in Utrecht is de kok zijn recepten kwijt. Tijdens de rondleiding door het kasteel kom je wonderlijke figuren tegen en ga je op zoek naar aanwijzingen om de geheime code van het kerstrecept te kunnen ontrafelen.

Ondertussen kan je meezingen in de balzaal, moet je raden welke paspoppen echt of nep zijn en kan je raden hoe hoog de kerstboom is.

Bijzonder zijn de lichtjesavonden, dat maakt het bezoek extra sfeervol! Kerst op Kasteel de Haar is van 25 december 2016 t/m 08 januari 2017. Met oud en nieuw gesloten!


Kerstcircus Ahoy

Jawel, al ruim 45 jaar word er tijdens de kerstvakantie een circus voorstelling gegeven in Ahoy. En ook dit jaar staan er weer spectaculaire acts op het programma! Van vertederende dieren acts tot hoogstaande trapeze en luchtacrobatiek. En natuurlijk zijn de clowns er, om een grote lach op je gezicht te toveren.

Er is ook kerstcircus in o.a. Den Haag, Nijmegen, amsterdam Carré, Utrecht en Luik.


Keer terug van Uitjes in de Kerstvakantie naar Weekendje of dagje er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?