The Incredible Journey laat je het lokale leven ervaren

Het leuke aan verre reizen is dat je kennis maakt met andere culturen. Bij de meeste organisaties blijft dit echter beperkt tot het kijken van een afstandje. Zo niet bij de reizen van The Incredible Journey.

Helaas stopt The Incredible Journey per April 2015 met haar activiteiten

Samen offers maken in India

De reisbrochures van verre reis-specialisten staan er vol mee: bezoekjes aan inheemse stammen, lokale dorpjes en andere culturen. En avontuurlijke ouders willen hun kinderen graag daarmee laten kennismaken.

Maar eenmaal ter plekke zie je dat de Thaise bergvolkeren eigenlijk alleen nog voor de toeristen hun klederdracht aantrekken. Of dat de dorpen zijn uitgestorven omdat de mannen inmiddels in de fabriek werken.

In het beste geval staar je van een afstandje naar de locals, die al even ongemakkelijk terugstaren.Het kan echter ook anders

Leven bij en met de locals

Vrienden maken met de Vietnamese kinderen

Bij iedere reis van The Incredible Journey wordt getracht om je ECHT kennis met de locals te laten maken.

Bij veel reizen blijf je een nacht bij ze slapen. Je helpt met koken, en leert van hun dagelijke bezigheden.

Voor de kinderen is dit een onvergetelijke belevenis. Zij leren hoe het is om in een andere cultuur te leven. Maar ze maken ook veel plezier met de lokale kinderen.

Het draait om de kinderen

Rond het kampvuur in Zambia

De reizen van The Incredible Journey draaien om de kinderen. Meer nog dan hun ouders staan zij open voor andere culturen. En door ze daar nu al kennis mee te laten maken leren ze enorm veel.

Maar kinderen hebben ook andere behoeftes. En dus heeft iedere reis ook accommodaties met een zwembad, bijvoorbeeld. En is het reistempo niet al te hoog.

Maar bovenal is er continu aandacht voor de kinderen. Van de reisorganisatie, van de lokale gidsen, en van de lokale mensen, die weten van hun komst.

Duurzame reizen

Weven van kleden in Ecuador

Een andere belangrijk aspect bij de reizen van The Incredible Journey is duurzaamheid. De reizen dragen bij aan natuurbehoud, en lokale ondernemingen.

De reizen gaan waar mogelijk ook langs bij duurzame projecten. Daarbij maken de reizigers kennis met de medewerkers en leren zij over het vaak noodzakelijke werk. Ook hier is speciale aandacht voor de kinderen.

Reizen hebben ook nadelige kanten voor het milieu. Maar deze worden zoveel mogelijk beperkt en gecompenseerd.

Daarnaast worden reizigers en hun kinderen bewust gemaakt van de effecten van afval, watergebruik, en goed bedoelde donaties.

Groepsreizen, individuele reizen, of op maat

Met The Incredible Journey heerlijk op reis met een groep of individueel

The Incredible Journey heeft diverse groepsreizen in haar programma. Leuk voor de kids die dan de hele vakantie met hun nieuwe vriendjes kunnen optrekken.

Ga je toch liever met het eigen gezin? Geen probleem, want iedere reis is ook individueel te boeken. Bij sommige bestemmingen is dit uit praktische overwegingen zelfs de enige optie.

En wil je het helemaal anders dan anders? Dan zijn ze ook in staat een complete reis op maat voor je samen te stellen. Dat kan zelfs als je een veel langere periode op reis wilt.

Droom je van een wereldreis met de kinderen, maar denk je dat dat niet kan? Laat je door The Incredible Journey informeren.

Bijzondere bestemmingen

En waar gaan die bijzondere reizen dan naartoe? Bij voorkeur niet naar de meest populaire verre bestemmingen. Wat dacht je van deze landen:


Madagascar

De unieke natuur van Madagascar moet je eens in je leven gezien hebben. En waarom niet met de kinderen?

Een maki of kameleon die op je schouder springt. Zeilen op een traditionele Dhow. En met de lokale bevolking autootjes maken van conservenblik. De kids zullen zich geen moment vervelen.


Slapen op een boot in India

India - Kerala

Veel gezinnen zijn een beetje huiverig voor India. Veel drukte, bedelaars, ziektes, klinkt niet erg aantrekkelijk.

Maar Kerala in Zuid-India is anders. Zorgeloos op vakantie in een prachtige omgeving met heerlijk, gezond eten.

Een nachtje slapen in een Brahmaans huis, een Mowgli-jungletocht, en leren pottenbakken en bamboe bewerken. Vanwege de zomerse regens vooral geschikt als mei- of kerstvakantie.


Leeuwtjes aaien in Namibië

Namibië en Botswana

De prachtige woestijn en rotsen, geweldige wildparken, en een ontmoeting met de Himba's. Namibië en Botswana staat op het verlanglijstje van iedere natuur-liefhebber. Maar is het ook wel leuk voor kinderen?

Jazeker! Surfen op de duinen, vuur maken en spelletjes spelen bij de bosjesmensen, en leeuwtjes aaien op een opvangcentrum. Onvergetelijke ervaringen voor jong en oud.


Zonsondergang in Zambia

Zambia en Malawi

Veel minder bekend dan de andere safari-landen. Maar zeker zo mooi, en zonder de vele toeristen. Zambia is, ook met kinderen, een uitstekend alternatief

Overnachten in een bushcamp, samen met een gids op zoek naar de kleine dieren in het kamp, met de jeep op zoek naar de Big Five, en leren Afrikaans drummen.

Moe van alle belevenissen kan je een verlenging van de reis maken aan het prachtige meer van Malawi.


Varen in Vietnam

Vietnam

Overnachten in een paalwoning bij de bergstammen, kleefrijst koken op een vuurtje, je laten verkleden als keizer, snorkelen bij een prachtig eiland. Deze reis zit vol hoogtepunten.

En dat in het geweldige decor van het karstgebergte, de rijstvelden, en het schitterende Halong Bay, wat wil je nog meer?


Fietsen door de rijstvelden van Bali

Indonesië

Dit fantastische land is eigenlijk vele landen bij elkaar. Ieder eiland heeft zijn eigen eigenschappen en cultuur. Op de verschillende reizen is dus heel veel te ontdekken.

Bezoek de Borobudur, beklim een vulkaan, en leer batikken. En wissel dat dan af met de paradijselijke stranden, snorkelen en zwemmen met dolfijnen.


Ook de reizen naar wat populairdere bestemmingen proberen een beetje weg te blijven van de drommen toeristen.

Zo krijg je op de reis door Thailand bijvoorbeeld een cursus olifant verzorgen en ben je voor één dag een echte mahout.

Soms is het echter onvermijdelijk om populaire plekken aan te doen. Marrakech in Marokko, bijvoorbeeld, of de Victoria Watervallen in Afrika zijn een bezoek meer dan waard.

Laat je verrassen en meenemen naar verre oorden, om daar het echte lokale leven te ontdekken. Gebruik her formulier hieronder om meer informatie aan te vragen.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Keer terug van The Incredible Journey naar Familievakantie aanbieders
Keer terug van TIJ naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!