Waanzinnig veel waterpret in de spetterende Waterwereld Rulantica

Ongetwijfeld het leukste waterpark van Duitsland is Waterwereld Rulantica bij Europa-Park. Hier ga je spetteren in het golfslagbad, luieren op de lazy river, met knikkende knieën van de waterglijbaan en nog veel meer! 

Het bad met het speelschip met waterglijbanen

Al jaren zijn wij fan van het geweldige attractiepark Europa-Park. In de meivakantie van 2022 waren onze kinderen dus helemaal in de wolken toen we daar een paar dagen naartoe gingen.

Helemaal toen ze hoorden dat we ook Waterwereld Rulantica zouden bezoeken. Over dit prachtige waterpark hadden we al veel gehoord. En nu mochten we het zelf gaan uitproberen.

Nou, ik kan zeggen, maak de zwembroek maar nat...

Groots waterpark Rulantica

De naam Rulantica op één van de glijbaan torens

Vanuit het Camp Resort van Europa-Park rijden wij met de auto naar Rulantica. Vanaf de hotels rijdt er ook een busje op en neer om gasten te brengen en halen. Wandelen kan ook wel, maar dan ben je vanaf de hotels toch snel een klein half uurtje bezig. 

Aan de kant van de weg staat een groot bord met Rulantica. Wij dachten dat dit de ingang was en namen de verkeerde afslag. Na een aantal meters op een fietspad begrepen we dat we niet goed zaten... Rij dus eerst langs de aankondiging van Rulantica en neem daarna de juiste afslag ;-)

Na de auto geparkeerd te hebben lopen we naar de ingang. Je loopt dan ook langs het museum hotel Krønasår. Ziet er groots en indrukwekkend uit! En als we dan de ingang van het aquapark inlopen is mijn eerste reactie ook, wat is het hier groot! 

In een hele ruime toegangshal zitten vele loketten waar je een kaartje kan kopen of waar je met je online kaarten een polsbandje ophaalt. Met deze polsband kan je je kleding opbergen in een locker en ook drankjes en eten betalen in het zwembad. Achteraf betaal je dit weer aan de kassa. Erg handig systeem, hoef je geen waardevolle spullen mee te nemen!

Wij kleden ons om en wandelen na een douche het waterpark in.

Luieren op de lazy river, het Trølldal voor de kleintjes, lekker golven en de wildwaterbaan

Klaar voor een rondje Lazy River

Het blijft grappig dat je eigen kinderen je blijven verbazen. Ik had namelijk verwacht dat ze gelijk naar de glijbanen zouden rennen als we binnen waren. Maar nee hoor, ze kiezen juist voor een paar rondjes relaxen op de Lazy River. 

We stappen dan ook op een band en laten ons meedrijven door Rulantica. De rivier leidt je door bochten en grotten. Regelmatig word je nat omdat er van die overloop emmers hangen. Onderweg kom je beeldschermen tegen waarop je Snorri plezier ziet maken. Snorri is de mascotte van waterpark Rulantica. 

Naast de toegang van de Lazy River ligt een grote waterspeelplaats voor de kleintjes. In het Trølldal kunnen die helemaal los gaan. Er zijn glijbaantjes, een emmer die omkiept, waterspuiters en nog veel meer.

Dit bad is op de ingang na afgesloten van de rest van het zwembad. De kinderen kunnen dus niet zomaar weg lopen. De ligbedden rondom het bad zorgen voor een relaxt plekje voor de ouders.

Patrick en Zeb in het golfslagbad van Rulantica

Van Lazy gaan wij naar Wild! Tijd om de wildwaterbaan te verkennen. We laten ons op volle snelheid met het water meevoeren. Halverwege is er een splitsing. Mam, jij neemt links en wij gaan rechts. Kijken wie er het snelste is.... Hmmm, niet ik dus.

Als we uit het wilde water komen zien we het golfslagbad. Deze ligt prachtig centraal in het binnenbad. Maar is alleen vanaf deze kant bereikbaar met een brug over de Lazy river. Wij gaan even lekker golven. En ik moet zeggen, die zijn best hoog! Rondom dit bad staan heel veel ligstoelen. Het is dan ook de plek om lekker te relaxen.

Hier vind je ook een leuk zwembad met schotsen waar je overheen kan lopen. En een bad met een speelschip met waterglijbanen. Een fijne plek voor kinderen die de grote glijbanen nog eng vinden maar aan meer toe zijn dan het peuter/kleuter gedeelte.

Glijbanen en speelbaden in overvloed! 

Racen in de glijbanen Munin en Hugin in Rulantica

In Rulantica heb je aan twee kanten van het binnenbad spectaculaire waterglijbanen. Dichtbij de wildwaterbaan heb je twee bandenglijbanen, Munin en Hugin. Nou, die wilden we wel uitproberen.

Deze twee glijbanen starten naast elkaar. Het is dan ook erg leuk als je tegelijk start en er een wedstrijdje van maakt. Op een paar plekken kan je elkaar zien tijdens de rit. Daar word je lekker fanatiek van!

In deze hoek zitten ook de waterglijbaan Dugdrob en Vildfal. Dat zijn van die glijbanen waar je in gaat staan en de bodem onder je weg zakt. Je maakt dan een vrije val wat de adrenaline in je lichaam laat koken.

De jongens na een glijbaan ritje in de Vinter Rytt

Aan de andere kant van het binnenbad heb je 4 bandenglijbanen. Twee ervan zijn voor 4 personen. (je mag er ook met twee personen in) Svalgur Rytt gaat heel snel en is al best heftig. Maar Vinter Rytt is wel het spectaculairst. Daar maak je extra snelheid in de buis om daarna omhoog geschoten te worden langs een steile wand. 

In de bandenglijbaan Två Fall slinger je veel heen en weer en bij de glijbaan Stormvind kom je halverwege in een grote trommel terecht waar je minstens een heel rondje in rond draait voordat je weer de buis in glijdt. 

Ook nog een hele leuke glijbaan aan deze kant is de Isbrekker. Het zijn eigenlijk twee glijbanen naast elkaar waaruit je in volle vaart gelanceerd wordt en een mooie plons in het water maakt. 

Voor de bandenglijbanen moet je minimaal 1,10 meter zijn. Voor Vinter Rytt en Isbrekker zelfs 1,25 meter. En voor Dugdrop 1,40 meter.

We krijgen honger en dorst

Gezin aan het eten bij Lumålunda met uitzicht op het zwembad

Na deze adrenaline boost hadden we wel trek gekregen. We bestellen wat te eten aan de bestelpaal bij Snekkjas. Hier kan je frietjes, burgers, curryworst, kipnuggets en wat zoete lekkernijen bestellen.

We nemen plaats aan een tafeltje en genieten van de snacks die erg goed smaken!

Maar je kan ook voor een andere maaltijd kiezen. Bij Lumålunda kan je bijvoorbeeld Pasta, pizza en salades eten. En bij het buitenbad vind je Kök Strand waar in de BBQ Grillhütte verse braadworsten voor je gebraden worden. Maar ook voor koffie,  ijs, frisdrank en biertjes kan je hier terecht.

Hou je van softijs, dan kan je jezelf verwennen met een lekker ijsje met diverse toppings bij Langnese Happiness Station.

In de zomermaanden is buiten Snorri’s Piknikbud open waar je hotdogs, broodjes en drankjes kan halen. En voor een drankje met uitzicht op het zwemparadijs moet je bij Skål Bar zijn.

Het Buitenbad met indrukwekkende glijbaantoren

Relaxen in het zonnetje op een ligbedje bij het buitenbad van Rulantica

En dan denk je dat je alles gehad hebt. Maar da is nie... Rulantica heeft nog een heel groot buiten gedeelte.

Je kan van binnen naar buiten zwemmen maar ook gewoon de deur nemen om in dit deel van Rulantica te komen. Zwem je naar buiten, dan kom je in een groot bad terecht waar je wat waterelementen hebt en een zwembadbar.

Maar de grote glijbaantoren met zijn gigantische slangenkop trekt natuurlijk de aandacht. In deze toren vind je maar liefst 10 verschillende glijbanen.

Meest spectaculair is de Stormrok waarbij je in een trechter terecht komt en een paar rondjes draait voordat je je weg verder vervolgt door de glijbaan.  Maar ook de beginnende glijbaan liefhebbertjes zullen hier veel plezier beleven.

Aan de kleintjes is buiten ook gedacht. Snorri Strand is een vrolijke kleurrijke waterspeelplaats waar de kindjes op warme dagen veel waterpret zullen beleven.

Er staan heel veel ligbedden, dus met mooi weer kan je heerlijk van de zon genieten.

We sluiten af met een drankje aan de zwembadbar

We genieten van een drankje in de Skog Lagune

We waren heel benieuwd naar Rulantica. En ik moet zeggen, het waterpark heeft onze verwachtingen overtroffen! Hier kan je je met gemak een volle dag vermaken.

Onze jongens vinden zwembaden en glijbanen altijd wel leuk, maar zijn daar dan na een paar uurtjes wel op uitgekeken. Dat was bij Rulantica niet zo. Er was zoveel te ontdekken!

En dan hebben we nog niet eens alles gezien. Zo hebben we Snorri Snorkling VR gemist en voor ouders die willen relaxen is er nog het saunagedeelte Hyggedal. Hier vind je drie verschillende sauna's, een rustruimte en de sauna bar met gezonde maaltijden met vis, tofu of rosbief.

Wij sluiten ons bezoek af met een drankje in de Skog Lagune. Een heerlijk warm zwembad met bubbelbedden waar we aan de zwembadbar een drankje drinken. Proost op Rulantica! We komen snel nog eens terug!

Wil jij er ook een keertje naartoe?

Het kinderbad van Rulantica

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)