Handicamping, kamperen voor iedereen

Handicamping is een particulier initiatief, gerund door Barry en Veronique van Vilsteren, ouders van een verstandelijk beperkt meisje van bijna 6 jaar.

Omdat zij hebben ervaren hoe belangrijk rust en ontspanning voor ouders van kinderen met een beperking is organiseren zij diverse compleet verzorgde kampeerweekenden.

Ze werken samen met het Friesland College zodat zij tijdens deze weekenden elk gezin dat mee gaat een activiteiten begeleider kunnen aanbieden. Deze begeleider richt zich speciaal op het kind met beperking zodat de ouders ´de handen even vrij hebben´.

Ook gezinnen zonder eigen kampeermiddel kunnen mee, Handicamping biedt zonder meerprijs diverse bungalowtenten aan (4- & 6- persoons). Deze weekenden kosten slechts € 150,- per gezin.

Daarnaast gaat in 2014 hun eigen droom in vervulling, het runnen van een eigen camping! De camping is kleinschalig, overzichtelijk en zeer ruim op gezet. Het biedt plaats aan maximaal 30 gezinnen en beschikt over een grote, kindvriendelijke en veilige speeltuin welke compleet omheind is. Naast de speeltuin bevind zich de kinderboerderij en de midgetgolfbaan.

Op het kampeerveld is een kleine speeltuin. Bij de camping is een gezellige pannekoekenboerderij waar je heerlijk met de kinderen kunt eten. Tevens beschikt de camping over rolstoelvriendelijk sanitair.

Door het brede netwerk van vrijwilligers kunnen zij diverse activiteiten aanbieden op de camping. Door de ruime opzet en overzichtelijkheid van de camping is de camping geschikt voor diverse doelgroepen (kinderen met verstandelijke beperking, 1-ouder gezinnen etc.). Kortom, een camping waar ook ouders tot rust komen!!

Kijk voor meer informatie op de website van Handicamping.


Keer terug van Handicamping naar Vakantie met gehandicapte kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!