Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels 78: Kerst en tijd om te (vroeg)boeken!
December 12, 2014
Hallo

De kerst en het boekingsseizoen staan voor de deur

Nu de sint weer weg is zijn we weer vol in voorbereiding op de kerst.

En dat betekent in de reisbranche ook het begin van het boekingsseizoen.

Dat seizoen begint met vroegboekkortingen, maar ook met een leuk Grieks evenement, waar ik mijn medewerking aan verleen.

In deze nieuwsbrief ook nog aandacht voor uitjes in de kerstvakantie, en een mooi plekje in de Franse Auvergne.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, restaurants, vakanties en nog veel meer?

Ga dan naar de Facebook pagina van Vakantie met Kinderen. Klik op "Vind ik leuk" (dat is toch zo?) en je krijgt alle nieuwtjes op een presenteerblaadje in Facebook.

Heb je geen Facebook maar wel Twitter? Volg me dan op Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Morgen: kinder-kerstevenement met Grieks tintje
  • De NKJB Play-day in de kerstvakantie
  • Last minute er op uit in de kerstvakantie
  • De voordelen van vroeg boeken
  • Kindvriendelijk Domein in de Franse Auvergne
  • Feedback


Kinder-kerstevenement met Grieks tintje

Morgen, op zaterdag 13 december organiseren het Grieks Verkeersbureau en Neckermann Reizen een Kinder Kerstevenement van 12 tot 16 uur op het Leidseplein in Amsterdam.

Terwijl de ouders wat ideeën opdoen voor een vakantie naar Griekenland, mogen de kinderen op de foto met de Kerstman en/of met de Sint Basil (bekend bij de Griekse kinderen).

Daarnaast kunnen ze geschminkt worden, glitter tattoos en sleutelhangers maken, hun zomer vakanties in Griekenland schilderen, de Griekse kerstkoekjes "Kourampiedes" proeven, met Lollo & Bernie (de nieuwe kinderclub mascottes van Neckermann) dansen en kleuren om kans te maken op een vakantie naar Griekenland.

Ben je in de Griekse stemming gekomen? Ga dan snel op onze site hoe leuk Griekenland met kinderen is.

Veel plezier op het Leidseplein!


Leukste uitje in de Kerstvakantie: NKJB Play-day

In de kerstvakantie mag ik nooit een vakantie boeken... want dan is de NKJB Play-Day! (voorheen Legoday.) Een dag die in het teken staat van bouwen met Lego, optredens, springen en vooral heel veel plezier!

Met ruim 100.000 Lego-steentjes maken de kinderen de mooiste bouwwerken. Klaar met bouwen? Spring dan je energie eruit op de luchtkussens in de gymzaal of dans je los bij de Streetdance disco. En heb je honger of dorst? Er is volop eten en drinken te verkrijgen, tegen redelijke prijzen.

Maar dat is nog niet alles, want clown Zassie geeft twee voorstellingen en maakt de mooiste creaties van ballonnen. En Rens zal je verbazen met zijn goocheltrucs in het knusse Goocheltheater

Waar? Drieluik, De Stal, Kerkstraat 51, in Hoogmade
Wanneer? 30 december 2014, van 10:00 - 17:00 uur
Wat kost het? € 5,00 entree
Wil je kans maken op 2 gratis kaartjes, deel ons play-day bericht op Facebook!


Last minute er tussenuit tijdens de kerstvakantie

Nog een weekje school en dan zijn de kinderen twee weken vrij. Zoek je nog een leuke bestemming om er even lekker tussenuit te gaan, dan kan je nu profiteren van de last minute kortingen.

De meeste korting vang je tijdens het eerste weekend van de vakantie. Veel parken bieden ook de mogelijkheid om van vrijdag 19 t/m woensdag 24 december te boeken.

Weet je niet naar welk vakantiepark je wilt? Ik heb van de Landal Parken in Nederland, de CenterParcs parken, Libema Vakantieparken en Molecaten parken een overzicht gemaakt van wat er voor de kinderen te doen is.

Kijk voor de aanbiedingen op de kerstvakantie pagina.


De voordelen van Vroeg Boeken

Eind December is traditioneel het begin van het boekingsseizoen voor de zomervakantie. De reisorganisaties hebben hun programma's (bijna) klaar zodat je tijdens de kerstvakantie al een mooie vakantie kan uitzoeken.

Ik ben ook druk bezig geweest om alle pagina's op Vakantie met Kinderen up to date te krijgen met deze nieuwe programma's. Je kan dus weer op zoek naar wat er beschikbaar is op jouw favoriete bestemming in Nederland, Europa of verder weg.

Het voordeel van vroeg boeken is natuurlijk dat de meeste accommodaties nog beschikbaar zijn. Dat is vooral belangrijk als je een heel bijzonder plekje wilt, die zijn als eerste vol.

Een ander voordeel is natuurlijk de Vroegboek kortingen die verschillende reisorganisaties bieden. Daar is nogal veel verschil tussen, en daarom heb ik een overzicht voor je gemaakt op de pagina Vroegboekkortingen Zomer 2015.


Kindvriendelijke Chambre d'Hôtes Domaine les Gandins

Zo'n bijzonder plekje als ik hierboven noemde, is het prachtige historische landgoed Domaine les Gandins, in de Auvergne.

Het landgoed wordt gerund door de familie Teyssier. Zij spreken Engels en Frans. En op de aankomstdagen in de zomer hebben zij hulp van de Nederlander Dick om eventuele taalbarrières op te lossen.

Naast Chambre d'Hôtes vind je op het landgoed ook gîtes, chalets, safaritenten en een kampeerterrein.

Voor de kinderen is er heel veel ruimte en spullen om mee te spelen. Op warme dagen slinger je aan een touw de rivier in voor wat verkoeling. Aan de Table d'Hôtes is het gezellig en maak je nieuwe vrienden als dat al niet eerder gebeurd was.

Lees meer over dit kleinschalige, knusse en persoonlijke domein.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page