Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels #066 -- Geniet je ook zo van het voorjaar?
May 23, 2014
Hallo

Geniet je ook zo van het voorjaar?

Vuur maken bij de Bushcraft

Met het mooie weer kunnen we heerlijk genieten van het voorjaar. Dat was wel even anders toen we twee weken geleden in het Vechtdal waren.

Toch hebben we daar een geweldig leuk weekend beleefd. Wat was ik verrast door dit mooie gebied in Overijssel.

Het is niet allen de prachtige natuur waarvoor wij hier graag nog een keertje naartoe willen. Maar ook de knusse dorpjes, het grote aanbod aan leuke speelplekken en bijzondere activiteiten die je er kan doen met je gezin.

In deze nieuwsbrief besteden we dan ook aandacht aan het Vechtdal. Een echte aanrader als je nog een (lang) weekendje weg wil, of voor de zomervakantie natuurlijk.

Daarnaast hebben we nog een leuke tip voor een daguitje, en is er nog plek bij de familieweken in Gasthof Auwirt.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, restaurants, vakanties en nog veel meer?

Ga dan naar de Facebook pagina van Vakantie met Kinderen. Klik op "Vind ik leuk" (dat is toch zo?) en je krijgt alle nieuwtjes op een presenteerblaadje in Facebook.

Heb je geen Facebook maar wel Twitter? Volg me dan op Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Het Vechtdal, buitenspeelparadijs voor kinderen
  • Volop speelplezier bij Beerze Bulten
  • Zandsculpturen bekijken en bouwen
  • Er is nog plek bij de familieweken in Oostenrijk
  • Feedback


Op koesafari in het Vechtdal

Het Vechtdal, buitenspeelparadijs voor kinderen

Het Vechtdal in Overijssel was eigenlijk best nog wel een onbekend gebied voor ons. Het was dan ook erg leuk dat onze kinderen uitgenodigd werden om mee te werken aan een promotiefilmpje over dit prachtige buitenspeelgebied.

Als echte Vechtdalkids hebben ze de leukste adresjes om buiten te spelen bezocht en hele bijzondere activiteiten gedaan.

Wat dacht je van een Koesafari, spelen in het speelbos "het hol van de leeuw" en bushcraft. Natuurlijk staat ons verhaal over het Vechtdal op de weblog.

Zoek je ook een leuk aanbod aan campings en vakantieparken in het Vechtdal, bekijk dan de nieuwe pagina over het Vechtdal op de website.


Het Giga Konijnenveld bij Beerze Bulten

Tip voor weekendje weg: Kom spelen bij Beerze Bulten

Tijdens ons weekendje in het Vechtdal logeerden we bij Beerze Bulten. Dat dit een kindvriendelijke camping is, dat wisten we wel.

Maar we waren verrast door de vele mogelijkheden om te spelen bij Beerze Bulten. Over het hele terrein zijn kleine speeltuintjes te vinden. Maar super cool is het Giga Konijnenveld. Hier is spelen met zand en water en klimmen en klauteren over de touwbruggen en in de molen en het schip helemaal geweldig.

Is het weer wat minder, dan zorgen de overdekte speelhal het Giga Konijnenhol en het overdekte zwembad voor nog meer speelplezier.

Je kan er een plekje op de camping reserveren of overnachten in een accommodatie. Aanrader is de Youpi Lodge.

Deze, en nog veel meer tips vind je op onze pagina's over Hemelvaart en Pinksteren.


Zandsculptuur van Drentse reus

Zandsculpturen bekijken en bouwen

In Zuidlaren, in de Prins Bernhardhoeve is de 150.000 jaar oude Hondsrug in beeld gebracht in prachtige bouwwerken van zand.

Van 10 mei t/m 14 september kan je een kijkje gaan nemen bij dit grootste overdekte zandsculpturenevenement ter wereld.

Ook voor kinderen is dit heel leuk. Want naast het bewonderen van deze prachtige creaties kunnen zij spelen met zand of Lego, genieten van theater en een lasershow of onder begeleiding een eigen zandsculptuur maken.


Tycho in de Reuzenschommel tijdens de familieweken

Er is nog plek bij de Familieweken van Gasthof Auwirt

Het is mijn ervaring dat de leukste plekjes en activiteiten, zeker de kleinschalige, vaak al vol zijn enkele maanden voor de zomervakantie.

Maar we hoorden dat Thea en Annelies van Gasthof Auwirt nog plek hebben voor de familieweken die zij dit jaar weer in de Oostenrijkse bergen organiseren!

Wij zijn er vorig jaar geweest en we hebben een super leuke week gehad. Zo leuk zelfs dat Gasthof Auwirt het Vakantie met Kinderen keurmerk heeft verdiend!

Elke morgen trekken de kinderen er met Annelies op uit om een burcht te bezoeken, een speurtocht te doen of te wandelen met een ezel. Als ouder heb je dan even een paar uurtjes de tijd voor jezelf.

Met lunchtijd komen de kinderen weer terug en dan heb je de hele middag nog om met je gezin iets te ondernemen.

Lees onze verhalen op de weblog over Gasthof Auwirt en de familieweek.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page