Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels #058 -- Het Boekingsseizoen is geopend, fijne kerst!
December 19, 2013
Hallo

Ga je er eens lekker voor zitten in de kerstvakantie?

De kerstvakantie staat voor de deur, en dus wil ik je met mijn gezin een hele vrolijke kerst toewensen!

Fijne feestdagen en heel veel vakantieplezier in 2014

Maar de kerstvakantie is ook altijd het begin van het boekingsseizoen voor de vakanties van 2014.

De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt om alle nieuwe reisprogramma's van de kindvriendelijke reisorganisaties op de website te krijgen. En dat is voor het grootste deel gelukt.

Je kan dus in de kerstvakantie op je gemak alle leuke nieuwe reizen op Vakantie met Kinderen bekijken, en een mooie bestemming voor je vakantie uitkiezen.

In deze nieuwsbrief eerst nog aandacht voor kerstvakantie uitjes en last-minutes. Daarnaast de introductie van iets nieuws in 2014: een bestemming van de maand.

En heb je nog een klein budget voor een wintersportvakantie met de kinderen? Lees ook dan verder.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, restaurants, vakanties en nog veel meer?

Ga dan naar de Facebook pagina van Vakantie met Kinderen. Klik op "Vind ik leuk" (dat is toch zo?) en je krijgt alle nieuwtjes op een presenteerblaadje in Facebook.

Heb je geen Facebook maar wel Twitter? Volg me dan op Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Kerst-uitje: onze ervaringen bij Winter Slagharen
  • 3 Januari Lego-day in Hoogmade
  • Nieuw in 2014: Bestemming van de maand
  • Wintersport in het Tsjechische Ertsgebergte
  • Feedback


Onze ervaringen bij Winter Slagharen

Samen met Zeb in de boomstam naar beneden roetsjen

Eind november waren wij aanwezig bij de opening van Winter Slagharen. Wat ziet het park er gezellig uit zeg!

Overal sfeervolle lichtjes en kerstbomen. Toen waren het sinterklaasliedjes en nu kerstliedjes die uit de luidsprekers klinken.

De meeste attracties waren open waar onze kinderen veel van hebben genoten. Als je er nog nooit geweest bent: Slagharen is veel groter dan wij dachten!

Voor het winterse gevoel kan je nog even de schaatsen onderbinden. Na een paar rondjes op de gladde ijzers vul je dan je buik met een puntzak vol heerlijke stamppot met een lekkere worst of gehaktbal.

Hoogtepunt van de dag is dan de lichtjes-parade met een prachtige lasershow en als afsluiting een spetterende vuurwerkshow.

Je kan nog naar Winter Slagharen in de twee laatste weekenden van dit jaar of op 26 en 27 december.

Kijk voor meer leuke uitjes in de kerstvakantie op de website. Zoek je nog een leuke aanbieding voor een korte vakantie tijdens de kerst, kijk dan op de kerstvakantie aanbiedingen pagina.


3 Januari: Lego-day in Hoogmade: win kaartjes!

Lekker bouwen met Lego

Een uitje dat mijn kinderen voor geen goud willen missen is de NKJB Legoday in Hoogmade. Lekker de hele dag spelen met LEGO. Weken van tevoren bespreken ze al wat ze willen bouwen.

Even geen zin meer om te bouwen, dan kunnen ze zich uitleven op de springkussens of bij de streetdance-clinic. Eten en drinken is er ook te krijgen tegen zeer vriendelijke prijzen.

Maar dat is nog niet alles, ook Sjaak de Piraat komt deze dag naar Hoogmade. Hij treedt twee keer op met zijn theatershow: Sjaak de Piraats Piraten Avontuur!

Kom dus allemaal op vrijdag 3 januari naar de schuur in Hoogmade op de Kerkstraat 51, waar je van 10:00 - 17:00 uur voor € 5,00 entree de tijd van je leven zult hebben.

Kijk ook nog even op de Vakantie met Kinderen Facebook pagina. Je kan namelijk ook nog entreekaartjes winnen!


Nieuw in 2014: Bestemming van de maand. In Januari: Spanje

Sa Coma op Mallorca

In 2014 wil ik beginnen met het kiezen van een bestemming van de maand.

Deze bestemming wordt geïntroduceerd in de nieuwsbrief. En krijgt dan, met name op de Facebook pagina, extra aandacht, zodat je het echt een beetje leert kennen.

Voor Januari beginnen we met het prachtige Spanje. Uiteraard ken je de Costa's, maar in dit prachtige land is veel meer te beleven.

Van de Pyreneeën, Baskenland, Andalusië tot Galicië, overal is veel moois te ontdekken.

En vergeet vooral de Spaanse eilanden niet. Je kent Mallorca en Ibiza waarschijnlijk wel. Maar wist je dat Menorca het meest kindvriendelijke eiland in de Middellandse zee is?

En dan zijn er de Canarische Eilanden. Met het drukke Gran Canaria en Tenerife natuurlijk. Maar mijn favoriet is toch Lanzarote, of één van de kleinere eilanden.

Kortom, Spanje heeft een grote diversiteit, wat bij veel mensen nauwelijks bekend is. Neem alvast een kijkje op de pagina Spanje met kinderen.


Skiën en ontspannen in het Tsjechische Ertsgebergte

Sneeuwpret in het Ertsgebergte

Op slechts 760 km van Utrecht ligt het familiecentrum van het Ertsgebergte: skicomplex Kliny.

Je kan hier kiezen uit 4 skipisten voor beginners en gevorderde beginners.

Maar je kan hier ook genieten van de warmte van de Finse sauna in het wellnesscentrum Emeran. Terwijl de kinderen zich vermaken in het snowpark en de sporthal met klimmuur.

Niet zo ver van Kliny ligt het grootste skigebied in het Ertsgebergte: het skicomplex Klínovec. Het heeft vier kabelbanen en zeven skiliften en daarbij skipistes in alle moeilijkheidsgraden.

Klinovec is ook geschikt voor snowboarders, en biedt een kwaliteitssnowpark met veel sprongen en obstakels. Ook de kinderen vermaken zich hier op de kleine skipistes met leuke speeltuinen.

Wie toe is aan wat afwisseling maakt in skicentrum Boží Dar een spannende snowkite-rit door de omliggende heuvels.

Meer over winterpret in het Ertsgebergte vind je op sneeuw.czechtourism.com.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page