Goedkope vakantie met kinderen

Veel mensen hebben weinig tot geen last van de crisis en gaan dit jaar weer zonder zorgen op vakantie met de kinderen.

vakantie met kinderen

Maar ben je net degene die zijn baan is kwijtgeraakt en nog geen andere baan gevonden heeft, of wel weer werkt maar voor minder inkomen, dan wordt een vakantie met je gezin wat lastiger.

In deze nieuwsbrief tips over hoe je voor minder geld toch op vakantie kan.


Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, restaurants, vakanties en nog veel meer?

Ga dan naar de Facebook pagina van Vakantie met Kinderen. Klik op "Vind ik leuk" (dat is toch zo?) en je krijgt alle nieuwtjes op een presenteerblaadje in Facebook.

Heb je geen Facebook maar wel Twitter? Volg me dan op Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

 • Thuis vakantie vieren met kinderen
 • Goedkope Vakantielanden
 • Kamperen met Kinderen
 • Profiteren van Kortingen
 • Uitslag Facebook Actie
 • Feedback


Thuis vakantie vieren met kinderen

 Park Cronesteyn

Op vakantie! Daar kijkt iedereen naar uit. Lekker ontspannen, leuke dingen doen, quality time met je gezinnetje. Na een jaar hard werken heeft iedereen daar behoefte aan.

Maar wat doe je als je eigenlijk net niet genoeg geld hebt. Thuis blijven is een optie. Maar probeer er dan wel voor te zorgen dat je niet teveel dagelijkse klusjes in huis gaat oppakken. Waardoor je niet echt aan ontspannen toekomt, en dat heerlijke vakantiegevoel mist.

Blijf je thuis, maak er dan een feestje van voor de kinderen. Zet een tent op in de tuin en ga er met het hele gezin in slapen. Ga een dagje uit, kan ook goedkoop naar bijvoorbeeld het strand of naar een recreatiegebied. Wil je naar een pretpark, kijk dan eens bij Telegraaf Tickets. Daar kun je met regelmaat kaartjes met korting kopen voor diverse attractieparken en dierentuinen.Goedkope Vakantielanden

Slovenie

Je kunt ook kiezen voor een goedkope vakantie met kinderen.

Nederland is een goede optie omdat je bespaart op reiskosten, al is Nederland wel een duur land als je bijvoorbeeld kijkt naar uit eten gaan en uitstapjes met de kinderen. Wil je ook daar van genieten, dan kun je soms beter voor een vakantie in Duitsland of België kiezen waar vooral de kosten voor uit eten lager liggen.

Vind je het niet erg om wat verder te reizen, dan zijn Tsjechië en Slovenië echte aanraders. Prachtige landen, en de kosten voor campings, huren van een accommodatie en de uitgaven op de vakantie zijn echt stukken minder.Kamperen met Kinderen

kerstvakantie

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie, dan is Kamperen de beste optie.

Veel gezinnen vinden het dan fijn om veel faciliteiten voor de kinderen op de camping te hebben. Vooral een zwembad is erg gewenst. In Nederland vind ik, Qua prijs kwaliteit, de Campings van Ardoer heel geschikt. Hou je van het landelijke leven, dan is Kamperen bij de boer ook erg leuk.

Wil je in het buitenland kamperen, dan kun je bij Suncamp of Vrij uit in diverse landen geschikte campings vinden om een staanplaats te huren.

Voor het huren van een accommodatie op een camping kun je terecht bij Ecamp, Pharos Reizen of Canvas Holidays.Profiteren van Kortingen

kerstvakantie

In economisch mindere tijden zie je dat meer mensen last minutes gaan boeken. Zo erg zelfs, dat last minutes vaak helemaal niet meer zo goedkoop zijn.

Alleen als je bereid bent om op het laatste moment pas te beslissen waar je naartoe gaat, kan een last minute aantrekkelijk zijn. Besef dan wel dat de beste en leukste opties dan al volgeboekt zijn...

Het is dus vaak beter om vroeger te boeken. Dan heb je nog alle keus en kan je profiteren van de vroegboekkortingen. Om van de vroegboekkortingen te kunnen profiteren moet je wel snel zijn. Meestal gelden die t/m 31 januari.

Meer tips over een goedkope vakantie met kinderenUitslag Facebook actie

De facebook actie is alweer ten einde. De winnaar van het weekendje Sauerland met de kinderen in Hotel Sauerland Stern is:

Natasja van Kamphuis

Natasja, nogmaals hartelijk gefeliciteerd en veel plezier in het Sauerland!

Hierbij de tips die Natasja heeft ingestuurd:

 • Ik ben zelf de trotse mama van 2 kleine kindjes (2,5 jr en 1 jr). En dan is een autorit al snel te lang.
 • Mijn tip is dan ook, plan een vakantie niet te ver van huis af. Ook hier in Nederland, Duitsland, België zijn hele mooie plekjes te ontdekken.
 • Probeer te rijden op het tijdstip waarop je weet dat je kindjes het gemakkelijkst zijn. Hier is dat vaak 's ochtends.
 • Zorg voor wat nieuwe knuffeltjes op de achterbank en wat leuke boekjes. Daarnaast leuke kindermuziek om lekker mee te zingen met elkaar. Heerlijk! Maak er een feestje van.
 • Stop tijdens lunchtijd ergens waar de kindjes even kunnen kruipen en rennen. Kunnen ze wat energie kwijt. Eet wat met elkaar. Daarna gaan de stoeltjes in de auto op ligstand, radio zachtjes aan. En is het tijd voor het middagdutje. Zo schieten de kilometers al aardig op!
 • Voor op de bestemming zelf is het prettig om iets herkenbaars mee te hebben van thuis. In ons geval zijn dat de favoriete tutjes/knuffeltjes en de foto's van familieleden. Foto's kijken blijft het altijd goed doen met onze kindjes.
 • Verder geniet, probeer alles niet te straks te plannen, maar ga mee in het ritme van je kind. Het is immers vakantie!Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.