De herfst deprimerend? Hiervan wordt je vrolijk!

herfst door H. Dunnink

De dagen worden korter, en het is al merkbaar kouder, de herfst is duidelijk begonnen. En ja,

ook op mij kan dat een deprimerend effect hebben. Maar door bezig te zijn met vakanties wordt ik gewoon weer vrolijk, en dat raad ik jou dus ook aan!

De herfst is eigenlijk ook een ideale tijd om met alle vakanties bezig te zijn.


In deze nieuwsbrief daarom de volgende items:

  • Onze fotowedstrijd. Herbeleef de afgelopen zomer en stuur je mooiste foto in!
  • Voor de komende Herfstvakantie hebben we verschillende uitjes op een rij gezet
  • Wil je er nog even lekker tussenuit: zie de verschillende herfstvakantie aanbiedingen
  • Maak je plannen voor de wintersport met de kinderen concreet
  • Begin nu al te zoeken naar een topbestemming voor de komende zomer
  • Stel je vragen op ons forum
  • Feedback


Beleef de zomer opnieuw met onze Fotowedstrijd

fotowedstrijd

De inschrijftermijn voor onze fotowedstrijd is nu over de helft. Je hebt nog 3 weken om mee te doen. We hebben al een flink aantal inschrijvingen, en daar zitten hele mooie bij. Veel blije kindjes in leuke situaties. Nieuwsgierig?, kijk dan hier!

Maar waar het nog een klein beetje aan ontbreekt zijn mooie foto's waar ook de omgeving of bestemming te zien is. Spit dus nog eens door je foto's, denk weer eens terug aan die leuke vakantie, en stuur je mooiste foto hier in: schrijf in.

Vergeet niet om het verhaal van de foto erbij te vertellen, dat telt even hard mee in de beoordeling!


Leuke herfstvakantie uitjes

De herfstvakantie is een prima tijd om lekker de natuur in te trekken. Paddestoelen, kastanjes, en eikels zoeken is gewoon erg leuk. En lekker uitwaaien op het strand ook.

Maar er worden in de herfstvakantie ook vele activiteiten georganiseerd, zoals:

hans en grietje

Halloween bij Pannenkoekhuis Hans en Grietje

Op 15, 16 en 17 oktober is er Halloween bij Hans en Grietje in Zeewolde. Op deze dagen kun je meedoen aan een workshop met pompoenen, is er een knutselkraampje en kan je geschminkt worden.

Op zaterdag is er ook nog een optreden van de Divas en op zondag is er een roofvogelshow. Vrijdagavond is er een speciale voorstelling van "Heks en zo" aan de betoverende vijver in het bos bij Hans en Grietje!!

Kom gezellig pannenkoeken eten bij Hans&Grietje en de toegang voor de Halloween is gratis.


olmenhorst

Appels plukken en creatieve workshops

Het is weer oogsttijd!! Bij de Olmenhorst in Lisserbroek kun je genieten van een bijzonder uitje voor het hele gezin!! Op woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag en zondag mag je zelf de boomgaard in om appels en peren te plukken.

Naast het plukken van fruit zijn er in de herfstvakantie ook diverse andere activiteiten bij de Olmenhorst. Wat dacht je van knutselen met hout, een huifkartocht, creatieve inloopworkshops bij Linea Verde zoals sieraden maken en mozaïken, natuurspeurtocht of een appel beschilderen. Dus trek je stevige schoenen aan voor een creatief dagje in de natuur bij de Olmenhorst!!


Meer uitjes voor de herfstvakantie vind je hier!


Herfstvakantie aanbiedingen

Wil je er toch nog even lekker tussenuit? daarvoor zijn ook diverse mogelijkheden, in binnen- en buitenland, zoals:

stay okay

Herfstvakantie in Stay Okay

Voor de herfstvakantie heeft Stayokay een leuk vakantie arrangement met een wildzoekers pakket samengesteld. Vanuit diverse hostels kun je de natuur intrekken om kastanjes te zoeken of een boomhut te bouwen.

Bij een arrangement voor 3 dagen zit een welkomstdrankje, 2x overnachting met ontbijt, 2x lunchpakket, 2x diner, 1 dag fietshuur en een doe-pakket voor de kinderen. Bij een verblijf van 5 of 8 dagen krijg je ook een entreekaartje voor een activiteit/museum in de buurt.

Kosten zijn per hostel verschillend. Een 3-daags arrangement kost tussen de 210 en 290 Euro voor 4 personen op een privé kamer.


Boomhiemke vakantiepark

Boomhiemke vakantiepark

Lekker uitwaaien aan het strand op Ameland. Dat kan bij Boomhiemke vakantiepark! In de herfstvakantie krijg je 30% korting op midweek-boekingen en 20% korting op week-boekingen!

De kinderen zullen zich uitstekend vermaken in één van de speeltuinen of in het zwembad.


SNP

SNP - Geocaching met kinderen, 5 dagen, Belgie

In de Belgische Ardennen kun je in de herfstvakantie op avontuur in de natuur. Op zoek naar de schat ga je met je GPS dwars door bos, veld en beek.

Samen met andere gezinnen verblijf je in een familieherberg midden in de bossen. Elke familie gaat op zoek naar de schatten. In het begin zijn de opdrachten nog gemakkelijk maar gedurende het weekend worden ze steeds moeilijker.... Is jullie gezin de beste schatzoeker??

Wil je in oktober nog genieten van de zon, dan zijn deze reizen naar Kreta, Korfoe of Catalonië - Spanje ook heel leuk!!


Maar er is nog veel meer keus. Lees het hier.


Op wintersport met de kinderen?

wintersport met kinderen

Weet je nog, die leuke wintersport vakanties toen je nog geen kinderen had? Veel jonge ouders hebben dat jaarlijkse winterplezier voorlopig in de ijskast gezet.

Logisch, want je denkt in eerste instantie aan je kinderen. En je moet er maar het budget voor hebben.

Als dat laatste minder een probleem voor je is, dan zijn er toch veel goede mogelijkheden. Mooie kindvriendelijke accommodaties, goede Nederlandse kinderopvang, een babyheuvel om te sleeën of de eerste keer op skies te staan, het is allemaal mogelijk.

Of kies een bestemming waar ook veel andere wintermogelijkheden zijn, zoals een sledetocht met huskies.

Kijk voor een overzicht op de pagina: Wintersport met Kinderen, Wintersport Oostenrijk, Wintersport Frankrijk.


Nieuw op vakantie met kinderen, Top bestemmingen voor volgend

jaar

Blijf je thuis in de herfst, en zit het weer wat tegen? Kruip dan lekker om de tafel om een top bestemming voor volgend jaar uit te kiezen.

Wat een goede bestemming voor je gezin is, hangt af van de leeftijd van de kinderen, hun interesses (en die van de ouders), en je gewenste comfort.

Ik heb geprobeerd alle mogelijkheden voor je op een rijtje te zetten, voor de verschillende leeftijdsklassen. En ik heb daarbij ook mijn persoonlijke voorkeuren aangegeven: Kijk hier voor de top vakantiebestemmingen.


Stel vragen op het Forum

Irene was hard op zoek naar een vakantiebestemming in Nederland, waar haar dochter van 15 het ook goed naar haar zin zou hebben. Ik ben voor haar op zoek gegaan naar een paar goede opties, en heb die voor haar op een rij gezet, maar misschien heb jij ook nog een paar suggesties? Deel ze hier met ons.

Meggy gaat naar Thailand maar haar kleuter heeft vliegangst. heb jij een tip voor haar? Alle tips zijn hier welkom.

Angelique wil in februari een leuk reisje gaan maken met haar dochtertje van dan 1,5 jaar, naar bv Thailand, Maleisie of iets in Latijns Amerika. Zij wil graag in contact komen met mensen die zoiets gedaan hebben of dat wellicht ook binnenkort gaan doen.....Klik hier om haar een berichtje te sturen.

Heb je zelf ook een vraag? Stel hem op het Forum, je krijgt altijd antwoord!


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig. Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website.

Als je deze nieuwsbrief leuk vind, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.