Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels #153, Droom je ook van een verre reis met kinderen?
November 30, 2017
Hallo

Droom je ook van een verre reis met kinderen?

Een verre gezinsvakantie is zó speciaal. Wij hebben er een paar gemaakt, waar ik heel bijzondere herinneringen aan heb.

Veel gezinnen twijfelen echter of zo’n reis wel iets voor ze is. Ze vragen me tips welke landen het meest geschikt zijn en zijn benieuwd of het wel te betalen is.

In deze nieuwsbrief geef ik je een aantal mogelijkheden, met voor iedere wens en verschillende budgetten een mooie verre vakantie.

Je zult zien dat dit soort reizen echt niet alleen zijn weggelegd voor de meest avontuurlijke gezinnen.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, vakanties en nog veel meer?

Volg ons dan op Facebook of Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Op zoek naar de Big 5 bij dit Kindvriendelijke wildpark in Zuid-Afrika
  • Thailand: zoveel te zien en te doen
  • Avontuurlijke reizen zonder zorgen met RiksjaKids
  • Is jouw kind net een kleine Freek Vonk? Costa Rica it is!
  • Op verre vakantie naar de Canadese wildernis
  • Nieuw op Vakantie met Kinderen
  • Feedback


Op zoek naar de Big 5 bij dit Kindvriendelijke wildpark in Zuid-Afrika

De meeste wildparken in Zuid-Afrika zijn niet ingesteld op de komst van kinderen. Hoe anders is dat bij Kololo Game Reserve.

Deze lodge van de Nederlanders Ton en Yvonne heeft 13 chalets en uitstekende faciliteiten, waaronder een restaurant en zwembad. Kinderen zijn hier meer dan welkom.

Er worden zelfs speciale kindersafari's georganiseerd. De ranger leert de kids op een interactieve manier alles over de natuur en de dieren.

Binnen het afgeschermde gebied van de lodge komt alleen het veilige wild voor, zoals giraffen, antilopen, zebra's. De Big 5 zit achter een hek. Met een beetje mazzel spot je ze vanaf het terras.


Thailand: zoveel te zien en te doen

In 2011 zijn wij hier zelf met onze kids (toen 4 en 6) geweest. Thailand is zó indrukwekkend.

Metropool Bangkok mag je uiteraard niet overslaan. Druk, maar kinderen vinden het vervoer per tuk-tuk, per boot, of per skytrain echt geweldig.

Een persoonlijke favoriet: Koh Chang in het Zuid-Oosten. Vooral met kleine kinderen is dit eiland een aanrader. Zowel de zee, als de stranden zijn hier veel rustiger.

Wij verbleven onder andere bij het kleinschalige resort Amber Sands Beach Resort. Mooie bungalows, heerlijke maaltijden, een fijn zwembad en kinderen spelen in het zand of in de rustige, ondiepe zee. Echt top!


Avontuurlijke reizen zonder zorgen met RiksjaKids

Bij RiksjaKids kun je heel gemakkelijk je eigen verre reis samenstellen. Je gebruikt hiervoor bouwstenen, die door ervaren reizigers met kinderen zijn samengesteld.

De Landenspecialisten zijn ook zelf ouders. En zij hebben met hun kinderen diverse reizen gemaakt in hun favoriete land. Zij kennen de leukste attracties en de meest kindvriendelijke accommodaties.

Je kunt ze alles vragen. Er is voor iedere bestemming een aparte website. Grotendeels samengesteld door de Landenspecialist van het betreffende land.

Op AmerikaKids bijvoorbeeld, vind je bouwstenen en reizen naar Florida en naar het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Met pretparken, stranden, Hollywood, Las Vegas en de prachtige Nationale Parken.


Is jouw kind net een kleine Freek Vonk? Costa Rica it is!

Houden je kinderen van de natuur, dan is Costa Rica ideaal. Niet voor niets zijn een deel van de programma's van Freek in het Wild hier opgenomen.

Dit kleine land is namelijk zeer toegankelijk én heeft een unieke natuur. Je vindt hier zowel vulkanen, tropische regenwouden, mooie stranden... En je kan hier heel bijzondere dieren spotten.

Reisorganisatie Travelnauts heeft een hele leuke familiereis, genaamd: Vulkanen, Apen en Bananen. De naam verklapt al een beetje wat je gaat zien...

Je gaat o.a. met een boottocht door de jungle, slingeren door de boomtoppen en relaxen aan het strand.


Op verre vakantie naar de Canadese wildernis

Canada is veel te groot om in 1x te zien. Je zult dus moeten kiezen. Op deze pagina lees je alle hoogtepunten.

Het Westen is het meest populair, dankzij de grote diversiteit, op een relatief klein gebied. Je vindt hier Vancouver en verder landinwaarts is het land van de cowboys.

Op de enorme prairies liggen grote ranches, waar je kunt paardrijden, kanovaren, en 's avonds genieten van het kampvuur. Met de Rocky Mountains op de achtergrond.

Het Oosten staat bekend om de Niagara watervallen. Plan ook een bezoek aan Toronto met pretpark Canada's Wonderland, voordat je de wildernis intrekt. Op zoek naar beren, elanden, wolven en meer.


Nog meer inspiratie voor prachtige verre bestemmingen vind je op de pagina Verre reizen met kinderen.
Nieuw op Vakantie met Kinderen

Het is gelukt!! De vernieuwde pagina Denemarken met kinderen is af, inclusief interactieve kaart met alle regio's.

Dat maakt Denemarken na Frankrijk, Duitsland, en Griekenland het vierde land met kaartje.

En ondertussen gaan we vrolijk door met het beschrijven van mooie regio's in Europa, zoals op de nieuwe pagina Algarve met Kinderen.

Hou dus onze Nieuws pagina in de gaten, voor alle updates.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page