Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels #136, 8 verre bestemmingen geschikt voor kinderen
March 31, 2017
Hallo

8 verre bestemmingen geschikt voor kinderen

Eerlijk is eerlijk, het is soms best een uitdaging om met kinderen een verre reis te maken.

Je moet er flink voor sparen, het is vermoeiender dan een relaxte strandvakantie en met kinderen lopen je reisplannen vaak anders dan je van tevoren bedenkt.

En toch zouden we niets liever willen! Een verre vakantie is een onbetaalbare herinnering. Een unieke ervaring die je je leven lang meedraagt.

Door te reizen als gezin bekijk je de bestemming door de ogen van je kinderen en dat maakt het extra intens en bijzonder.

Onze langste verre reis met kinderen was naar Thailand en dit land heeft echt ons hart gestolen. Maar ook Afrika vonden Zeb en Tycho geweldig, en wij ook! Welke verre bestemmingen staan er op jullie bucketlist?

Wij geven je in deze nieuwsbrief 5 tips voor super kindvriendelijke vakanties buiten Europa.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, vakanties en nog veel meer?

Volg ons dan op Facebook of Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Ontdek Azië met Van Verre Family
  • Prachtige stranden, tempels en natuur in Mexico
  • Een sprookje uit 1001 nacht: Marokko
  • Going down under in Australië
  • Selfie met een olifant in Namibië
  • Nieuw op Vakantie met Kinderen
  • Feedback


Ontdek Azië met Van Verre Family

Of je nu naar Maleisië, Thailand, Sri Lanka of Indonesië wilt, een verre reis met kinderen in Azië is een hele onderneming.

Je moet letten op de veiligheid, niet te lange ritten, goede kindvriendelijke accommodaties, een mooie mix van bijzondere activiteiten en ga zo maar door.

Bovendien heb je te maken met de persoonlijke voorkeur van ieder gezinslid. Probeer daar maar eens uit te komen!

Van Verre Family helpt je daarbij. Zij zijn een kei in het samenstellen van privé maatwerk reizen voor gezinnen naar Azië.

Ze werken met landendeskundigen die regelmatig (met hun kids) op inspectiereis gaan en kennen de bestemmingen hierdoor als geen ander.

Ze helpen je met reizen met kinderen voor alle generaties (opa’s en oma’s kunnen dus ook mee!). Lees meer over Van Verre Family.


Prachtige stranden, tempels en natuur in Mexico

Parelwitte stranden, de mooie Maya cultuur, heerlijke taco’s. Wanneer je een verre reis wilt maken, is Mexico zeker de moeite waard.

Kies je voor een relaxte zonvakantie dan reis je af naar badplaatsen als Cancún of Playa del Carmen.

Wil je de rijke historie ontdekken, dan is een bezoek aan de beroemde Maya tempels een must. Kinderen vinden het geweldig om deze beroemde piramides te beklimmen.

En waar kun je nou wandelen door de jungle en zwemmen met een zeeschildpad als een echte Freek Vonk?

Lees meer over een vakantie in Mexico met kinderen.


Een sprookje uit 1001 nacht: Marokko

Toen onze zoons nog klein waren (bijna 2 en 3 jaar) zijn we naar Marokko geweest. Echt een geweldige reis.

De reistijd is goed te doen. Na 3,5 uur vliegen dompel je je onder in een compleet andere wereld.

In Marrakech vind je het Djeema el Fna, het beroemde plein waar je 's avonds vuurspuwers en slangenbezweerders vindt.

Natuurlijk mag een bezoek aan de woestijn ook niet ontbreken. Zo’n reuze zandbak is natuurlijk geweldig voor kids en een ritje op kameel een onvergetelijke belevenis.

Voor strandaanbidders is er ruim keuze. Agadir is een heel mooie badplaats en ook Essaouira ligt aan het strand.

Lees meer over Marokko en onze belevenissen daar.


Going down under in Australië

Australië heeft een bijzonder plekje in ons hart, omdat dit de eerste verre bestemming was waar Patrick en ik samen heen gingen.

Wij dromen meteen weer weg bij dit prachtige land. Een relaxte sfeer, indrukwekkende natuur, bijzondere beesten (koala’s, kangoeroes, dingo’s, dolfijnen, walvissen) en dan de rust & ruimte. Wát een hoop ruimte!

En talloze kindvriendelijke campings waar kinderen over een enorme hoeveelheid ruimte beschikken en lekker kunnen banjeren in de buitenlucht. Hoe heerlijk is dat?

Wij sparen nog even door om Zeb en Tycho ook ooit eens mee te nemen. Droom mee over een kindervakantie in Australië!


Selfie met een olifant in Namibië

Onbekend maakt helaas vaak onbemind en dat geldt ook voor Namibië. Dat is hartstikke zonde, want doordat het een veilige bestemming is, is het de ideale plek om samen met je kids Afrika te ontdekken!

Je kunt op safari in Natuurpark Etosha om de Big 5 te spotten. De Sossusvallei is met de immense zandvlakte de plek voor een ritje door de woestijn of voor echte durfals om te sandboarden door de duinen.

Naast alle mooie flora en fauna kom je ook in aanraking met nieuwe culturen. In Namibië vind je bijzondere nomaden, zoals de Himba stam.

Lees meer over een vakantie in Namibië met kinderen.


Nog niet uitgedroomd? Neem dan ook een kijkje bij de andere Verre reizen met kinderen.
Nieuw op Vakantie met Kinderen

Terwijl we druk bezig zijn om alle regio's in Frankrijk en Duitsland te beschrijven, waren er nog 2 grijze vlekken in Nederland onderbelicht.

Dat hebben we nu eindelijk goedgemaakt. Want de Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog zijn heel leuk voor een kindervakantie!

Ook nieuw is op de weblog het verhaal over onze Wintersportvakantie. Waarbij we maar liefst 4 skigebieden in één week bezochten!

Hou onze Nieuws pagina dus in de gaten, voor alle updates.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page