Back to Back Issues Page
Vakantie krabbels #131, De mooiste bestemmingen voor 2017
January 20, 2017
Hallo

De mooiste bestemmingen voor 2017

Januari is altijd de maand waarin we op zoek gaan naar een mooie bestemming voor de zomervakantie.

Ben je er nog niet uit? Dan heb ik hier een paar verrassende, maar prachtige bestemmingen voor je uitgekozen.

Ga je voor de zon? De natuur? Een actieve vakantie? Kijk snel verder, er is voor ieder wat wils...

Wil je nog beter op de hoogte blijven van kindvriendelijke uitjes, vakanties en nog veel meer?

Volg ons dan op Facebook of Twitter


In deze nieuwsbrief de volgende items:

  • Veilig en Veelzijdig Portugal
  • De schitterende natuur van Slovenië
  • Meren en meer in Scandinavië
  • De ruige Highlands van Schotland
  • De Loirestreek in Frankrijk
  • Nieuw op Vakantie met Kinderen
  • Feedback


Veilig en Veelzijdig Portugal

Portugal (en ook Spanje) mag zich verheugen in een toegenomen belangstelling. En dat is niet alleen vanwege de onrust in het Oostelijke Middellandse Zeegebied.

Uiteraard ken je Portugal vooral vanwege de Algarve. Hier gaan de meeste toeristen naartoe, en niet ten onrechte.

Je vindt er mooie stranden, maar ook een prachtige rotskust. De zee is hier relatief rustig, dus prima voor (jonge) kinderen. En dan zijn er nog leuke pretparken en waterparken ook.

Maar Portugal heeft meer. De Costa de Prata bijvoorbeeld. Met hogere golven aan de Atlantische kust.

En de bergen in het Oosten en Noorden van Portugal, met heerlijke Quinta's, die door diverse Nederlandse eigenaren zijn omgetoverd tot vakantieparadijs.

En dan is er nog de heerlijke hoofdstad Lissabon. Wij waren er een paar jaar geleden, en dit is gewoon één van de leukste steden van Europa.

Lees meer op onze pagina Portugal met Kinderen.


De schitterende natuur van Slovenië

Je kent Oostenrijk van de bergen, je kent Kroatië van de mooie natuur. Maar Slovenië combineert beiden en is nog weinig bekend.

Wij bezochten dit indrukwekkende land in 2012, en verlangen telkens weer terug. Naar het idyllische meer van Bled, de indrukwekkende, en toch rustige hoofdstad Ljubljana, en vooral de mooie natuur in de bergen en bossen.

In Slovenië is ook van alles te doen voor jong en oud. Wandelen (in de Vintgar kloof bijvoorbeeld), mountainbiken, raften, canyoning. Of kies voor een camping met prachtig aquapark.

Lees meer op onze Slovenië pagina


Meren en meer in Scandinavië

Waar veel gezinnen vooral richting het zuiden kijken voor de zomervakantie, komt ook Noord-Europa meer in trek. En terecht!

Zelf hebben we mogen ervaren dat het klimaat in Oost-Zweden (bijna) altijd heerlijk is. Tussen 20 en 25 graden met veel zon. En natuurlijk een prachtige natuur.

De fjorden van Noorwegen staan nog op ons verlanglijstje. Hier kun je, evenals in Zweden, een heerlijke actieve vakantie met de kinderen beleven.

En dan is er natuurlijk nog het heerlijke Denemarken. Legoland staat op het wensenlijstje van ieder kind. Maar er is zoveel meer te beleven voor kinderen en hun ouders. En nu zijn er ook nog Vakantieparken van Landal in Denemarken, wat wil je nog meer?

Wist je dat Pharos mooie rondreizen heeft die deze 3 landen combineren?


De ruige Highlands van Schotland

Schotland, denk niet dat het ver is. Rijd je auto maar aan boord in Ijmuiden. En als je hem er dan weer afrijdt in Newcastle ben je er al bijna.

En dan kunnen de belevenissen beginnen. In de mooie stad Edinburgh bijvoorbeeld. Of in de Schotse Highlands.

Bezoek de Highland games, maak een jeep-safari, en ga op zoek naar het monster van Loch Ness. Schotland spreekt ieder kind tot de verbeelding.

Schotland is een heerlijk land om een rondreis te maken. Maar het heeft ook mooie vakantieparken, vanwaar je diverse excursies kan maken.


De Loirestreek in Frankrijk

Frankrijk is zeer populair bij Nederlanders. Maar de meeste Nederlanders kiezen voor de zon in Zuid-Frankrijk. Terwijl er zoveel meer moois in Frankrijk te vinden is.

De Loirestreek in Midden-Frankrijk is zo'n mooi gebied. Het staat er vol met indrukwekkende kastelen, die met kinderen te bezoeken zijn.

Het kent ook heerlijke stranden aan de Atlantische kust. En er zijn dierentuinen en klimparken om te bezoeken. Als klap op de vuurpijl is er themapark Puy de Fou. Met veel attracties en spectaculaire shows.

Je vindt tal van mooie campings op onze pagina over de Loirestreek. En inmiddels zijn er ook twee CenterParcs vakantieparken in dit gebied te vinden.


Uiteraard zijn er nog veel meer mooie bestemmingen. Zit jouw favoriet er nog niet bij? Kijk dan op onze Europa pagina.

Ook als je liever verder weg gaat, of juist in Nederland blijft, vindt je op onze website de mooiste plekjes.


Nieuw op Vakantie met Kinderen

Lang verwacht, en nu toch gekomen, de eerste nieuwe regio-pagina's in Duitsland staan online.

Lees dus alles over de verrassend leuke Oostzeekust in Duitsland, en de prachtige Rijn en Moezelstreek

En op de Weblog lees je over onze avonturen in Phantasialand, ook al in Duitsland!

Hou onze Nieuws pagina dus in de gaten, voor alle updates.


Feedback

Heb je vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de Website? Of heb je zelf iets voor je vakantie uitgezocht en wil je dit delen?

Ik hoor het graag!! Mijn doel is de bezoekers te voorzien van alle nuttige informatie voor een vakantie met kinderen, en jullie feedback is daar hard bij nodig.

Welke informatie vond je nuttig? Waar wil je meer over weten? Welke tips heb je zelf? Vertel het me via het contact formulier op de website, of een reply op deze nieuwsbrief.

Als je deze nieuwsbrief leuk vindt, doe dan een vriend(in) en mij een plezier, en stuur hem door.

Als je deze nieuwsbrief van een vriend(in) hebt doorgestuurd gekregen, en als je het leuk vind om hem te ontvangen, schrijf je dan in om de Vakantie Krabbels te blijven ontvangen.


Back to Back Issues Page