Sinterklaas ideeën die je in de vakantiestemming brengen

Op zoek naar leuke Sinterklaas ideeën? Ik heb wat leuke tips, waaronder de schoenzet kalender!

Nog geen vakantie geboekt? Kijk dan snel bij onze Last minutes met kinderen!

Zwarte Pieten met Zeb en Tycho

Wist je dat je ook Sinterklaas kan vieren bij verschillende vakantieparken in Nederland? Hieronder kan je lezen waar.

Maar voordat we naar het vakantie aanbod gaan, wil ik nog wat leuke tips geven voor het sinterklaasfeest.

Sinterklaas Tips

Schoenzet Kalender 2016

Zodra Sinterklaas in het land is willen mijn kinderen elke avond hun schoen zetten. Bij het opstaan begint het al. Mam, mag ik mijn schoen vanavond zetten?

Aangezien ik het niet nodig vindt om iedere dag de schoen te zetten, heb ik een schoenzet kalender gemaakt. Laat de kinderen hem uitprinten en bij hun schoen leggen, de Pieten zullen dan inkleuren wanneer ze de volgende keer langskomen.

Download hier de schoenzet kalender 2016.

Uitpakken van cadeautjes

Om het uitpakken van de pakjes wat leuker te maken kun je er een spelletje aan koppelen.

Je kunt bijvoorbeeld om de beurt met een dobbelsteen gooien. Degene die 6 gooit mag een pakje uit de zak halen en geven aan de persoon voor wie het pakje is.

Ook leuk is lootjes trekken. Voor elk pakje in de zak doe je een lootje in een pot. Het eerste lootje wordt door het jongste kind getrokken.

De naam die op het lootje staat mag zijn of haar cadeau uit de zak halen, pakt het uit, en trekt vervolgens een lootje voor de volgende die zijn cadeau uit de zak mag halen. Dit blijf je herhalen tot de lootjes op zijn.

Nu de kinderen wat ouder zijn maak ik er een spelletjesavond van. We leggen alle cadeautjes onder een kleed met een touw eraan. We spelen telkens een kort spelletje zoals memory, watjes blazen en bingo. De winnaar mag aan een touw trekken waar een cadeau aan zit.  Super gezellig met chocolademelk en speculaas!

Reisaanbod

Ja, ook met Sinterklaas kun je een paar daagjes weg. Zeker leuk als de kinderen nog geen 5 zijn en niet naar school hoeven. Op de volgende vakantieparken zorgen ze voor de juiste sfeer:

Het grote sinterklaasfeest van attractiepark Slagharen

Op zondag 27 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Slagharen!  En hij is niet de enige die komt... Er zijn namelijk ook diverse artiesten van 100% NL die komen optreden. Wat dacht je van Yes-R, Monique Smit, Broederliefde en Ferry Doedens.

Maar er is nog veel meer. Als je de Gouden Chocoladeletter vindt, dan maak je  kans op een vakantie voor het hele gezin. Kom je verkleed als Piet, dan maak je ook kans op een prijsje. Natuurlijk zijn er vele attracties geopend en kan je ook genieten van de shows in het attractiepark.

Na een heerlijke dag is er de prachtige lichtjesparade "Miracle of Lights", met een nieuwe slotshow met fonteinen, lasers en vuurwerk. Entreetickets online nu voor maar € 7,50


Zwarte Piet bij Landal

Vier Sinterklaas bij Landal

Wil je met de kinderen een bijzondere sinterklaas beleven? Dat kan bij Landal!

Vele parken van Landal hebben speciale sinterklaas activiteiten. Zo kun je (tegen extra betaling) de pietenexpres uitnodigen om de pakjes te laten brengen. Of kunnen de kids speculaas of pepernoten bakken. Natuurlijk mag je de sint show en de pietenbingo niet missen.

"Zie de maan schijnt door de bomen", ook dat zal zeker lukken in de bosrijke groene parken van Landal.


De Sint bij CenterParcs

Sinterklaas bij CenterParcs

Op de vakantieparken van CenterParcs is het al heel gezellig gemaakt tijdens Winter Wonderland dan begin november is begonnen.

Maar als de Sint in het land is, dan is het er nog gezelliger. De Sint en zijn Pieten logeren namelijk ook bij CenterParcs!

Natuurlijk zijn er speciale activiteiten. De kinderen kunnen sporten met de sportpiet, knutselen met knutselpiet, pepernoten bakken, een sinterklaas show kijken, naar de pietenbingo, schoen zetten en nog veel meer!


Ontmoet de pieten bij Vakantiepark Beekse Bergen

Wist je dat er bij Vakantiepark Beekse Bergen ook pieten logeren? Dus als je tijdens de sinterklaasperiode op vakantie gaat in dit park, dan kom je ze vast en zeker tegen. En tijdens het Sinterklaasweekend kan je meedoen met pernoten- en schoorsteenspelletjes, een safari stoomboot knutselen, je laten schminken of natuurlijk je schoentje zetten!

Natuurlijk kan je ook lekker genieten van een bezoekje aan het safaripark of lekker gaan zwemmen bij Sportiom. Want deze dagattracties kan je gratis bezoeken met de Attractiepas die je krijgt bij het boeken van een accommodatie bij vakantiepark Beekse Bergen.


Sinterklaasactie WTC

Als je nu een zonvakantie bij WTC boekt, dan krijg je een kleurboek cadeau!

Bij WTC kun je je zomervakantie voor 2017 alweer boeken. Ze hebben een ruim aanbod aan reizen naar kindvriendelijke resorts met veel activiteiten voor kinderen.  Van animatieteams en speeltuintjes tot complete waterparken met glijbanen!

Keer terug van Sinterklaas Ideeën naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?