Sinterklaas ideeën die je in de vakantiestemming brengen

Op zoek naar leuke Sinterklaas ideeën? Ik heb wat leuke tips, waaronder de schoenzet kalender!

Zwarte Pieten met Zeb en Tycho

Wist je dat je ook Sinterklaas kan vieren bij verschillende vakantieparken in Nederland? Hieronder kan je lezen waar.

Maar voordat we naar het vakantie aanbod gaan, wil ik nog wat leuke tips geven voor het sinterklaasfeest.

Sinterklaas Tips

Schoenzet Kalender 2017

Zodra Sinterklaas in het land is willen mijn kinderen elke avond hun schoen zetten. Bij het opstaan begint het al. Mam, mag ik mijn schoen vanavond zetten?

Aangezien ik het niet nodig vindt om iedere dag de schoen te zetten, heb ik een schoenzet kalender gemaakt. Laat de kinderen hem uitprinten en bij hun schoen leggen, de Pieten zullen dan inkleuren wanneer ze de volgende keer langskomen.

Download hier de schoenzet kalender 2017.

Uitpakken van cadeautjes

Om het uitpakken van de pakjes wat leuker te maken kun je er een spelletje aan koppelen.

Je kunt bijvoorbeeld om de beurt met een dobbelsteen gooien. Degene die 6 gooit mag een pakje uit de zak halen en geven aan de persoon voor wie het pakje is.

Ook leuk is lootjes trekken. Voor elk pakje in de zak doe je een lootje in een pot. Het eerste lootje wordt door het jongste kind getrokken.

De naam die op het lootje staat mag zijn of haar cadeau uit de zak halen, pakt het uit, en trekt vervolgens een lootje voor de volgende die zijn cadeau uit de zak mag halen. Dit blijf je herhalen tot de lootjes op zijn.

Nu de kinderen wat ouder zijn maak ik er een spelletjesavond van. We leggen alle cadeautjes onder een kleed met een touw eraan. We spelen telkens een kort spelletje zoals memory, watjes blazen en bingo. De winnaar mag aan een touw trekken waar een cadeau aan zit.  Super gezellig met chocolademelk en speculaas!

Sinterklaas evenementen

Mega sint spektakel bij Julianatoren

Zoek je nog een leuk sinterklaasfeest? Bij Julianatoren is op 25 en 26 november 2018 groot Sint spektakel!

Met de mega Sint show, Jul's sinterklaasfeest, veel pieten en pretpark plezier. En uiteraard is de sint er ook bij!!


Reisaanbod

Ja, ook met Sinterklaas kun je een paar daagjes weg. Zeker leuk als de kinderen nog geen 5 zijn en niet naar school hoeven. Op de volgende vakantieparken zorgen ze voor de juiste sfeer:

Het sinterklaasfeest van attractiepark Slagharen

Op zaterdag 25 en zondag 26 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Slagharen! In de ochtend is er een gezellige optocht van Sinterklaas en zijn Pieten, Randy & Rosie wachten ze al op!

Daarna is er de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan of geef hem een mooie tekening tijdens de Meet & Greet. In het park kan je diverse opdrachten uitvoeren en zo je Pietendiploma verdienen. Om het feest compleet te maken kan je naar de speciale show "Sinterklaas en het Verdwenen Pakketje".

Natuurlijk zijn er vele attracties geopend en wordt de dag afgesloten met het lichtjesspectakel de Miracle of Lights. Entreetickets vroegboek met 30% korting


Zwarte Piet bij Landal

Vier Sinterklaas bij Landal

Wil je met de kinderen een bijzondere sinterklaas beleven? Dat kan bij Landal!

Diverse parken van Landal hebben speciale sinterklaas activiteiten.  De kinderen kunnen er speculaas of pepernoten bakken. Natuurlijk mag je de pietenbingo niet missen.

"Zie de maan schijnt door de bomen", ook dat zal zeker lukken in de bosrijke groene parken van Landal.


De Sint bij CenterParcs

Sinterklaas bij CenterParcs

Op de vakantieparken van CenterParcs is het al heel gezellig gemaakt tijdens Winter Wonderland dan begin november is begonnen.

Maar als de Sint in het land is, dan is het er nog gezelliger. De Sint en zijn Pieten logeren namelijk ook bij CenterParcs!

Natuurlijk zijn er speciale activiteiten. De kinderen kunnen sporten met de sportpiet, knutselen met knutselpiet, pepernoten bakken, een sinterklaas show kijken, naar de pietenbingo, schoen zetten en nog veel meer!


Ontmoet de pieten bij Vakantiepark Beekse Bergen

Tijdens het Sinterklaasweekend brengt Sinterklaas een bezoek aan Beekse Bergen. De kids kunnen dan meedoen met pernoten- en schoorsteenspelletjes, een safari stoomboot knutselen, je laten schminken of natuurlijk je schoentje zetten!

Natuurlijk kan je ook lekker genieten van een bezoekje aan het safaripark of lekker gaan zwemmen bij Sportiom. Want deze dagattracties kan je gratis bezoeken met de Attractiepas die je krijgt bij het boeken van een accommodatie bij vakantiepark Beekse Bergen.


Keer terug van Sinterklaas Ideeën naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?