Wandel- en skihotel Gürgaletsch, met veel extra's voor kids

Hotel Gürgaletsch ligt in het kleine dorpje Tschiertschen, in het kanton Graubünden in Zwitserland. Een prachtige plek om te wandelen of skiën, maar ook voor kinderen worden er veel extra's georganiseerd.

De kids trekken de bergen in bij het Kinderprogramma bij Gürgaletsch

Na een aantal jaren hotel Alpina in Tschiertschen te hebben bestierd, starten broer en zus Tobias en Anna Alderliesten en schoonvader Frank Kruit in 2014 met het nieuwe hotel Gürgaletsch.

Het nieuwe hotel biedt alle comfort van deze tijd. En samen met alle activiteiten die ze organiseren en een persoonlijke service vertrouwen ze erop met dit hotel even succesvol te zijn.

Ontspannen en persoonlijk

hotel gurgaletsch

Persoonlijke aandacht is waar het om draait in het hotel. Tobias en Anna bieden hun gasten een tweede thuis, waarin ze zich heerlijk kunnen ontspannen.

Hierbij is er alle aandacht voor de persoonlijke wensen van de gasten. Er is veel informatie over wat er te doen is, en er wordt veel georganiseerd.

Omdat vrijwel alle gasten ook komen voor de mooie omgeving, de natuur en de activiteiten, is er ook altijd een klik tussen de verschillende gezinnen. Dat geldt voor zowel de volwassenen als de kinderen.

Met voor kinderen een eigen plek

Bonte avond bij het kinderprogramma

Hotel Gürgaletsch biedt een diversiteit aan kamers, van 1 tot 6 personen.En er zijn aparte ruimtes voor de kinderen.

Voor kleine kinderen is er een grote speelruimte. Met veel speelgoed en ruimte om met elkaar te spelen.

Voor grotere kids en tieners is er een jeugdruimte. Hier vinden zij onder andere een dartbord, tv, en een echte "hanghoek" en natuurlijk WIFI .In de zomer wordt er naast het hotel ook nog een opzetzwembad neergezet.

Bovendien is de speeltuin dichtbij, en op minder dan 30 minuten tal van activiteiten als rodelbaan, klimpark, kanoschool enzovoorts enzovoorts. Als je daar tenminste nog tijd voor hebt tussen de activiteitenprogramma's door...

Kinderprogramma in de zomer

Hout bewerken is ook één van de activiteiten

In de zomermaanden is er namelijk iedere week een kinderprogramma. Hierbij wordt ten minste drie volle dagen per week van alles georganiseerd.

De kinderen gaan de bossen verkennen, speurtochten doen, grappen en grollen uithalen, en worstjes braden op een kampvuur.

De activiteiten zijn creatief, sportief, en ontspannend. Voor ieder wat wils, en aan het eind van de dag komen de verhalen rond het kampvuur.

En, ook niet onbelangrijk, deelname aan de activiteiten is helemaal gratis!

Actie en plezier tijdens de Tienerweek

tienerweek raften

Van 10 t/m 14 augustus 2015 kunnen tieners van 12 - 18 jaar een geweldige tienerweek beleven bij hotel Gürgaletsch. 5 Dagen gaan ze onder begeleiding van ervaren instructeurs op pad om uitdagende activiteiten te ondernemen.

Het programma is als volgt, maar kan in de week wat afwijken door bijvoorbeeld weersomstandigheden:

  • Rotsklimmen en abseilen, een perfecte activiteit om grenzen te verleggen en elkaar te leren kennen. Een vuurtje stoken en worstjes bakken hoort hier natuurlijk bij!
  • Een tweedaagse wandeltocht door de bergen waarbij de tieners leren om de kaart te lezen, vuur maken, een onderkomen voor de nacht maken en er ook daadwerkelijk in te slapen in het bos. 
  • Een dag Raften door de Rheinschlucht.
  • Rodelen op de langste Rodelbaan van Europa, waarna ze de week afsluiten bij het mooie buitenzwembad van Chur met gezellige BBQ. 

De ouders kunnen tijdens deze dagen lekker zelf hun gang gaan en genieten van de prachtige omgeving.

De kosten voor de tienerweek bedragen €590,- p.p. Hotelovernachting (op basis van volpension) en het volledige Outdoor Tienerprogramma is hierbij inbegrepen. Kijk hier voor meer informatie

Meer weten?

Er valt nog veel meer te vertellen over alle activiteiten, maar je moet het vooral beleven.

Neem dus snel contact met hen op via de website van hotel Gürgaletsch.


Keer terug van Hotel Gügaletsch naar Familievakantie aanbieders
Keer terug van Hotel Zwitserland naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?